En ny dag, en solig en

Hej Svea Idag lyser solen! I luften känns det som att de snart är påsklov, konstig känsla. För visst är de september? Jag står just nu på en gigantisk gräsmatta, är ute och läser. Då får man passa på att blogga. Ja, men nu kom jag på att jag inte har något att blogga om Så.. Hej då

Sverige, Sverige älskade land...

Mitt älskade Sverige, vart är du påväg?

Det skrevs svensk historia i söndagskväll, helt klart. Under valvakan beskrev någon det som att kalla vindar gick igenom svenskars hjärtan runt om i landet vid vetskapen av att Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen. Jag kände den vinden.

På bloggar och på twitter och i tidningarna kan vi följa en stark nationell reaktion. En reaktion också jag stämmer in i. SD är ett problem, de är en sorg. Den människosyn de står för är pinsam, en människsyn jag hoppades vi hade gjort upp med för länge sen. Tydligen inte. Jag skulle säga att det är deras människosyn som gör dem till ett problem, de genomsyrar hela deras aktion, deras åsikter och deras hjärtefrågor. 

Jag skulle vilja citera Ulf Ekman här:
"Det är tragiskt och sorgligt att SD kom in men de borde bekämpas ideologiskt och sakligt. Inte populistiskt och våldsamt på ett sätt som påminner om totalitärt tänkande." 
Utöver detta har vi kristna ett ansvar och en stor möjlighet ingen annan har. Vi tror på en Gud som är en levande Gud genom alla tider och skeenden, en Gud som är Herre över all politik av allt möjligt slag, i alla tider. Utöver att ideologiskt och sakligt hantera och bekämpa den främlingsfientlighet som getts utrymme så kan vi göra något mer. 

Vi kan be! Vi ska be!
För Sverige, vår nya regering och riksdag och hela den situation som Sverige står inför.

Bön är det mäktigaste verktyg vi har, de tränger igenom allt! Genom alla tider har människor vänt sig till Bibelns Gud i bön för sina länder och ledare, de ska vi också göra. Vi ska inte nonchalera bönens verkan, vi skall inte fnysa åt bön som om den inte gjorde någon verkan. Bön är inget att skämmas för, det är något att värna om, att ta sin tillflykt till och att bekämpa genom! Det är Genom Bön som vi kan få vara med och påverka Sveriges framtid på djup dit inget annat når. Bön är vårt hopp!

Jag vill personligen särskilt uppmuntra till Bön för Jimmie Åkesson, att Gud skall få träffa hans hjärta så som Gud en gång träffade Paulus. (Apostlagärningarna kapitel 9, vers 1-31 i Nya testamentet). 

Till sist vill jag också påminna om Jesu ord: "Älska era fiender och be för dem som förföljer er.." (Matteusevangeliets 5 kapitel, vers 44 i Nya testamentet)  



 


Höstsol.

Nej fy,

Jag vill ligga på en gräsmatta och lukta på gräs. Gärna nyklippt, doftande.
Jag vill gå i skogen och höra hur det knastrar under fötterna.
Jag skulle gärna titta upp på höga gamla ekar, dra handen längst med barken.
Jag skulle inte tacka nej till att trippa över ett fjäll.
Jag skulle uppskatta att göra upp en liten brasa i det fria
Eller få vakna upp i ett vindskydd i tidigt morgondis.

Det hade inte varit fel. 


Hösten 2010

Hej.

Höstterminen har tydligen startat. Det känns inte så. Jag är i mellanläge. Mina kurs har ännu inte dratt igång, och min andra kurs är ännu inte bestämd vilken den skall bli. När det väl är bestämt, då kommer hösten dra igång, med massiva kliv. Det vill jag lova.

Usch och Hurra = ambivalens.

Jag går numera mitt tredje år. wowowowoo, hold it. Tredje år, hur då?? Jo tack, tiden har minsann gått fort!

Sommaren gick också fort, hiskeligt fort. Jag hann med att typ:

...typ 6 veckor med läger
...ha löss
...skada foten illa, illa.
...vara på sjukhus 2 gånger
...segla
...bränna rumpan i solen så illa att det gjorde ont att sitta i en vecka
...bada 1 gång
...träffa vänner och bekanta - dock i mindre utstäckning än vanligt.

Nu är jag tillbaka. Ny termin, ny lägenhet, nya kurser. Möjligheterna är oändliga.