lugnet.

Tenta gjord. nu tänker jag börja sova på nätterna igen.
Imorgon kommer Laago hit. woop woop. de ni.

Hej då

min dag

Början min dag okristligt tidigt, ute låg dimman tät, och det såg riktigt rått ut. Vilket inte brukar bekymra mig eftersom jag bor på skolan. Men idag skulle jag ut i det...

Kommer ut från mitt rum, det är alldelles knäppt tyst på hela elevhemmet, stöter på Lars som släpar sig fram i sin morgonrock och grymtar god morgon.
Kommer ut in i dimman i denna råa morgon, hoppar på min cyckel och börjar trampa in mot stan, mot domkyrkan, för morgonmässa 8.15 (karaktärsdanande eller vad???) Tullikki (stavas) höll i den i ett av koren..visst kallas de så. De var stillsamt, vördnadsfullt och lite stelt. Men jag trivdes. Tullikki sa fina ord om förlåtelse.

Några av mina klasskompisar var där och vi hängde kvar en stund efter mässan, för att titta på allt de vackra i denna magnifika byggnad till domkyrka. De har dessutom fått en ny orgel, den är så vacker så man vill gråta. faktist.

När vi runt 9 tog oss ut låg dimman fortfarande tät och det var rått ute. Tillsammans vandrade vi ner till busstorget och upp till storken för att äta frukost. Vad mysigt det är att äta frukost nere på stan, särskilt en sån stilla och dunkel morgon som denna. Underbart. Vi satt länge och åt och pratade lättsamma och tyngre saker.
 
Resten av dagen har jag lagt på att försöka plugga till morgondagens tenta, dessvärre är min hjärna på overload och kan och vill inte ta in mer, inte just nu. Så de är inte mkt som landat idag. Vill mest bara sätta mig ner och se vad jag kan göra av denna tenta med det jag lärt mig. Jag anar som så många fler i min klass att det kommer bli en rest efter denna.

Men som anna laago sa, det är en tråkig bok så jag behöver inte kunna de, jag skall ju inte bli en tråkig präst...

Dimman ligger fortfarande tät runt Johannelund och mina kinder bränner, jag undrar om de blev köldskadade i morse?
Skall en sista gång läsa igenom sammanfattningen av boken och sen be en bön innan jag somnar.

love.

...

shit vad ofta det känns som man leker teolog oc frågar sig vad de är man sysslar med.

räkningar

Det finns en viss tillfredställelse att kunna betala alla sina räkningar. Det är inte kul att betala dom och se hur pengarna försvinner. Men det är tillfredställande att känna att man man betala sina räkningar. Det är ngt att vara tacksam över!

Det är lördag som ni alla vet. Jag sov länge och har nu suttit och pluggat inför tentan jag har nästa vecka. den ger mig magknip. Allt är fortfarande rörigt i huvudet har inte riktigt fått ngn struktur på de hela. Glädjande är att min interpretation är klar..ska bara få ner teckena lite, har skrivit lite för mkt. Men skönt att inte ha den flåsande i nacken =).

Det är november nästa vecka, hur det kan vara det har jag absolut ingen aning om. INGEN aning. De är väl bara att finna sig i =).
November är bra för att:

- Anna lagoo kommer och hälsar på.
- Jag fyller 24 år
- Jag skall predika på OMG (28 nov, bara att komma)
- Då är det bara en månad kvar till Lucia, pepparkaksbak och julsånger.

Nu skall jag cykla ner till gränby för att handla, sen skall jag försöka plugga lite till innan XP gtjn som är ikväll.

Hörde att de var fullt på OMG igår. Hoppas ni hade de bra alla ni som var där :)

love. jibbs


Hem?

Hej.

Det är söndag eftermiddag och jag sitter på bussen som alldeles strax kommer tuffa upp mot huvudstaden. Jag skall hem.. ja vad nu hem är... Uppsala skall jag i alla fall till. 

HAr varit hemma sen onsdags och dagarna har gått mkt fort får man ändå säga. Lägerekot var strålande, så kul att träffa alla "barn" igen och åter uppleva sundsviks gården igen..ett extremt mkt kallare tillstånd som innefattar frost, men ändå. Det var full måne och havet låg spegelblankt och inne i huvudhuset hörs lovsång som sedan löses av med Tyst disco (som för övrigt är mkt roligare än vanligt disco). Det blir inte bättre. Vi lyckades dessutom pricka in i att äta allt i barnkalas mat väg, både hamburgare och korv med bröd. Wow.


Natten var sömnlös. När vi anlände till gården var de skit kallt och jag och nome trodde vi var interligenta när vi istället för att gå ut i kylan och ta ett sovrum bestämde oss för ett av rummet i huvudhuset. Kanon, tänkte vi tills dess vi lagt oss och inser att de inte är sommar vilket innebär att alla kommer att hänga i sällskapsrummet utanför vårt rum. OCh med tonårssorl och skratt med örjans genomtränkande röst så var sömn inget tillstånd att hamna i. Men de är ju bara lägereko en gång om året.

Fick dessutom äran och glädjen att fira Gudstjänst i familjen idag- Saronkyrkan Göteborg. 
Och avslutade helgen med en lunch med Anna och Miriam. =)



Nu är de dags att få lite skol arbete gjort. Jag tenta nästa vecka. Gaah..jag är LÅÅNGT ifrån i fas med den tentan eller inlämningen som också skall ske nästa vecka. Wish me luck.

Rolig människa



Lovisa ÄR rolig.

I staden med stort G

hej.

Det är Gött att vara hemma i den enda riktiga staden i detta landet. Göteborg.
Anlände igår eftermiddag och har spenderat tid hemma i Mölndal med Mor och alla bröder på en och samma gång med Väldigt mycket levande ljus och stek.

Denna dag har också varit as skön. Sov så där extremt gott som man alltid längtar efter att göra när sängen är sjukt mjuk och man bara drömmer trevliga drömmar och allt är lagom varmt. Så odiciplinerat gick jag inte upp och pluggade imorse utan sov ut och gick sedan upp och började dagen ordentligt med att luncha med Far min. Jätte trevligt och mycket god mat. :)
Sen har dagen flytigt på med att hälsa på folk och fika.
-gabbe
-chriss
-mogge
-nome
-Claes sjöström
-Jannie
- Anna Laaago(woop woop)
-kicki

..hmm..de va nog alla.
Vi avslutade kvällen hos Claes och såg kanske världens sjukaste film, "Funny Games". Var skit arg efteråt, dom va så himla störda. sett den??

Nu borde jag somna för länge sen, skall upp och köra Jim till flygplatsen 04.30 imorgon/inatt. Han skall precis som min far till Miami med jobbet. Inte fel inte.

Imorgon åker jag på lägereko på SUNDSVIK! Detta älskade sundsvik, lite weard att vara där höst tid. ska bli kul o se alla igen.

Sov Johanna, jaja..
Hej
 


Asså ibland Johanna Buller

Jag vakna i morse..nej just de. De va precis de jag inte gjorde!! Jag har inget som helst minne av att klockan ringde imorse, och när brandlarmet gick kl 10 tror du inte jag stoppar öronproppar i öronen och vänder på mig...
Efter ett tag när inte tjutet slutar, så vaknar jag till, är det brandlarmet som låter..äsch. Skit i de tänkte jag. Men så kom jag på, de kanske brinner, då kommer ju jag brinna inne om jag inte går ut.
Jag vacklar upp från sängen och går mot dörren, mycket riktigt, tjutet hörs från korridoren, det är larmet.. då kommer min kropp igång frenetiskt och börjar slänga på sig kläder och mitt i det, börjar jag fundera på vilken dag det var, och vad klockan va.

Jo jag skulle varit upp för ca 4,5 timme sen. Bra jobb.

Dom skrattade åt mig när jag vimmelkantig kom ut i korridoren. Alla hade samlats ute för brandlarmet, som var en övning. Jag brann inte inne, och kom till sist upp och hade inte missat hysteriskt mkt.

Imorgon åker jag till Göteborg. woop. Bussen går 07.30, jag får inte försova mig då. segt.

hej.

söndag.

En vecka har gått, hur vet jag inte. den bara sprang igenom mig.

Veckan har präglats av läsande och firande av "50år med kvinnliga präster" och satt igång en brottnings process i mig själv. Inte för att den är ny..men ändå ny. Här sitter jag och läser till präst, och är kvinna... visst vill jag bli präst, men Bibeln är ju också min auktoritet...då måste min kallelse också grunda sig i Bibeln..bla bla bla..ja så de har jag grubblat över.

Sen tog jag Paus när de blev helg och har hängt med mimmi och Frida och käkat räkor och i lördags hängde jag med Jacko, de va as nice!

Idag har jag

 Varit på Livets ord (mimmi o frida ville se hur de va)
 Ätit massa
 tagit nattvarden 2 ggr 
 Fikat 3 ggr
 varit på 2 gtjs.

och här sitter jag nu. Måste gå och läsa in mig lite på morgondagens föreläsning..ahh.. just de. Åker hem på onsdag. woop. skall predika på fredag woop woop.

hej så länge.


Christopher Buller

Jag har 3 bröder. Vilka jag älskar precis lika mycket. Den som KANSKE är mest lik mig är chriss..
Jag saknar honom mkt de sista. Hans bubblande skratt, hans pladder, hans mat och framför allt efterrätter, att hänga i hans rum hos pappa. Ja.. mkt. Han är grym. Han är rolig, intelligen, kreativ, driftig, envis (stor suck på de ibland), Social, varm, högljud.

Saknar när du skall stor städa ditt rum och blir manisk och sätter på AS HÖG fransk musik och river ut allt (mansiskt) ur ditt rum och sen sakta men säkert bygger upp det igen.

Älskar dig.

dåligt samvete

Jag har börjat få dåligt samvete för allt jag inte hakar på eller säger nej till. =ont i magen.
Lägg av lixom. breath. man kan inte göra allt Johanna Buller (de gäller er andra där ute med, min bror tex)

Nomi har varit här i helgen. Woop. Det blev en mycket skön helg, med mycket löv som kastades omkring, man kan ju inte bara låta alla löv ligga där på marken, mycket roligare att kasta omkring dom och sparka på dom. Vi har ätit, pratar, promenerat ja vet..mkt moget, gått på bio och tittat på staden. Utvärderat och uppdaterat. Känns lika uppfriskande som det nu är tomt =)



Idag gick jag upp lite för sent, men har suttit och läst sen dess. Varför tar det så lång tid att läsa?? Önska jag kunde speedreada. Spola fram och lagra information mkt snabbare och bättre.

Nu skall jag vara vuxen och köpa mjölk.

Igår så köpte jag biljetter hem nästa vecka. det är också woop.

Prästpaddan tackar för sig så länge.

Ps. Claes. Välkommen hem! Ds.


helg..

Fredag eftermiddag.

Idag har dagen gått med lugna steg, renskrivit lite antekningar, varit på mentors samtal med min super mentor. Sen har jag tittat på debatt om abort frågan. Suck.
Skall alldeles snart gå och köpa bröd och sen städa mitt rum. Imorgon kommer min Fru. Nome. Jag är så himla glad. Nome kommer!!!

Inatt drömde jag att jag gick ett armband av min vän Isse, armbandet klistrade man på på frizonbandet och det var flodhästar på.. Var får jag allt ifrån??

Kan informera er om att vi till Nya Testamentet kursen läser en skit seg bok. Alla håller på att få dåndimpen över den där boken alltså. hahah. så även ja. Sandsäcken i källaren är tydligen döpt efter bokens namn. Säger kanske något!
haha. En ny interpretation skall skrivas..har inte riktigt bestämt text än..hmm..

Erik o Emma, ni var modiga igår. Beundar er.

hej så länge.