Trött.

Såhär trött är jag:

Sitter i Åkerös finmatsal, konfirmanderna har lugn stund. Det är 3 dagar kvar av lägret. Eller 2, för 3dje dagen är de ju konfirmationsgudstjänst. Det har varit en intensiv tid. En rolig tid. Läger är ju livet. Men det ska bli skönt att komma ner till västkusten. Framför allt, det skall bli skönt att få sova.

Hoppas ni har det bra.

 


Lovsångsdans?


"Vi ska vandra..."

Ligger i sängen, benet har jag lagt upp och obehagligt kittlande kan jag känna blod börja rinna ner från foten. Den behöver tömmas på lite blod! Så det är bra att de rinner bort lite. Imorgon har jag ledigt, prioritet 1: sova!! Så det skall jag börja med nu. God natt!!

På lägergården

Jag sitter i Mysingen. Min fot ligger blå i högläge. Den är mjuk som en blodpåse, mmmmm! Befara först att den var bruten, men tack käre Jesus. Det var den inte. Pju!!! Bild kan komma upp när tillfälle ges. Runt mig leker konfirmanderna fnittrande 4 man i soffan. Dom är fina, dessa underbara konfirmander. Jag är tacksam för att jag är här!

Livet stavas läger!

Nu är det dags för sommarens konfirmationsläger.


Återger ett samtal min mor återgav för mig igår:

Mamma: "Johanna åker på läger imorgon!"
Kvinna: "Ja, jag förstår inte att hon orkar, 3 veckor!!"
Mamma: "Äh, jag tror det är bra för henne, så får hon leka av sig lite."


Jag? Leka av mig. Min mor känner mig allt för bra.




Vi läses.


GRATTIS MIN ÄLSKADE!

Idag är det inte vilken dag som helst. Det är inte bara prästvigning, förfriskande och förkylningar som är grejen.
Det är framför allt den här herren som är grejen!



Min älskade bror. Christopher. 20 år. Helt galet. Hur?

Jag älskar dig av hela mitt hjärta.


Så här kände jag mig igår



Men jag är faktiskt lite piggare idag. Det har gått uppåt hela dagen.




Så, omuslimsk som jag är tar jag min blå sjal och åker på konfaläger imorgon.
Så inatt kära förkylning får du ge dig för alltid!


God natt.


Pästvigning



Är prästvigning som att gifta sig med Gud?


Det var lite den känslan jag gick in med idag när min kära vän vigdes till präst i Uppsala Domkyrka.
Det var pampigt, dom var vackra, de sa ja och släktingar fick tårar i ögonen.
Kanske är prästvigning inte detsamma som att gifta sig med Gud?
Men kanske nästan? 
Det är en stor dag då löften om tjänst i Kristi Kyrka lovas för all framtid.
Det är stora ord. Det är djupa löften. Och ett stort uppdrag.

Se så fin han är, Fader Rastas.


Något annat som är fantastiskt med prästvigningar är att alla, ok inte alla, men ofantligt många vimlar runt i folkdräkter. Så otoligt vackert med folkdräkt.





Jag gillare.


I behov av vitlök.

Är påväg med en kär vän, en buss utan dess like.
Jag har "ont i förkylningen" som Ika i Rutan säger.


När jag gick förrut insåg jag att bussen gick mycket tidigare än jag trott. Så inget hann införskaffas. Det var bara till att skynda till bussen mot Stockholm.


När jag åker såhär genom mitt vackra, vackra Sverige och blickar ner på all grönska, alla sjöar och små bäckar  finns det bara ett ställe jag vill va på. Forshem. Vår kära stuga vid Vänerns kant. Det hade inte varit fel en stund som denna. Det blommar säkerligen så de står härliga till och grönskan lär vara markant. Inget rinnande vatten, inga brummande motorvägar. Bara sjön och tystnaden. 


Wow. Jag såg just en Älg!
 

Ett skepp kommer lastat...

Med vadå?
Huvudvärk!!
Varför då?
För att du dratt på dig en himla skit förkylning!!
Ok...

 

Ute blåser det så det står härliga till! Ska snart bege mig ut, in till stan. Måste köpa tights innan jag åker till Uppsala igen. Tur att jag har så tungt bagage att släpa på, annars kanske jag hade blåst iväg. Pjuuu!


Idag har jag lyckats sy in ett par jeans jag tänkt sy in i typ ett år nu. Så bra jobb, här tar vi snabba svängar! I övrigt längtar jag efter en natts GOD sömn och hälsa. Bakom hörnet står ett läger och väntar på mig, inte fy skam inte. Jag har verkligen världens bästa sommarjobb! Hoppas på hälsa bara så man kan tuta och köra så de ryker.


Ja, nemen satt om jag skall packa ihop mig själv, borsta mitt hår och dra kanske?

 


Sköldänglarna

 


Finisar.

Min näsa snorar nu mer än nånsin och ögonen har börjat rinna. Fortsätt följa min förkylnings utveckling intensivt. Don't miss out. Ok!


Kan dessutom meddela att jag köpt en biljett "hem", eller nej.. har egentligen köpt 2. Jo, jag är något borta i huvudet. Ibland blir man så trött på sig själv.





Gillar P3 morgonandakt ibland

Fabror halsont har krypigt ner i halsen och börjat mysa med mina halsmandlar. Inte alls trevligt. Bara påträngande. Det trycker lite lätt över huvudet också. Oh what a glory.

Skall flänga iväg till stan med Fabrorn och trycket och springa släpa lite ärenden samt träffa Id och Joh. Sen blir det "Bli frisk" hallaballo ikväll ihop med lite lektionsplanering. Konrad konsentrationsförmåga vill ju inte gå av spårvagnen så jag är inte klara än. Dock har det gjorts ett litet framsteg på Konrad sidan. Han har i alla fall flyttat sig så pass mycket att han bytt plats.

 

Måste springa. sämst.


Framförhållning

Det gäller att vara ute i god tid. Lära sig movesen på stört.


Oskar i högtalarna

Just hemkommen från lunch med min älskade Pappa.


(Varning, Väderrapport) Ute är det milt men duggdroppar faller och det är grått. Det är verkligen Göteborgs försommar i ett nötskal. Idag blir det en heldag med lektionsplanering med Gud, Bibel och Bön. Lite städning av huset skall också hinnas med.
Kvällen kanske kommer firas med Top floor Sticky for old times sake.. man vet inte. De hade varit kult.

För övrigt vakna jag med ont i halsen idag. INTE läge att bli sjuk. Som om de nånsin va läge. Men hoppas på det bästa. Grisen hälsar Mjau.



På återläsande.


EFTERLYST!!

Hej.

Konrad Konsentrationsförmåga har varit borta under en längre tid, han försvann någon gång i mitten av förra veckan och jag har inte hört något ifrån honom. Efter mycket bitande på naglarna så ringde jag tillslut och anmälde honom försvunnen.

De ringde just och tala om att de hittat honom åkandes på 3:an spårvagn. Men att han vägrar att gå av. Så förhandlingarna är i full gång. Jag vet inte vad jag skall ta mig till utan Konrad Konsentrationsförmåga. Har ni några övertalningstips?



Är detta det nya?



Då syftar jag inte på det billiga priset. Även om jag ändå får lite "billigt" vibbar av
detta sätt att bära denna kreation. Vågat, det skulle bara ett annat ord.


Din guide till ett lyckligare liv


VISPA VISPA VISPA VISPA VISPA VISPA VISPA VISPA VISPA VISPA!




 
Efter att allt hade blandats fylldes formen, först havrekaka sen maräng:



BAKA, BAKA LITEN KAKA... KLAAAAR!!!



Mmmmmm....

HÄR HAR NI BOVARNA BAKOM DENNA DELIKATA SKAPELSE, ME AND
MY HOMEGIRL JANSTER!


Vägvisare.



En stark vägvisare för alla som är på väg in i äktenskap!

Morgonen till ära




Down with the k-i-d-s

I am down with the kids. Äntligen!! (Att i över huvudtaget komma till en ålder där det ens är en issue att jag kan och inte kan vara down with the kids har jag inte riktigt smällt än, men det är en annan sak.)

Jag har lärt mig vad :-PPPPPPPPPP betyder. Jag och min vapendragare har börjat säga det i vardagligt tal med, ännu mer youthfull (Eller hon började med det innan mig, och hennes lärare före henne så jag antar att jag är sist...)

Ok. Se när jag använder det rätt: Jag älskar matte!!! :-PPPPPPPPPPP
Jag är fett kung! (ett annat ungdomligt getto uttryck).


Snart Smäller Det!

Inatt kl. 05.00 smäller det. Då drar min iPhone igång for real. Kan knappt bärga mig, har laddat upp med fyrverkerier och applåder i mängder. De blir en stor stund i mitt lilla liv.

Göteborg är annars regnigt och jag har envisats med att inte lämna dörren utan min tunga väska. WHY? Jibbs sluta bära runt på hela livet samtidigt som du balanserar ett paraply för att komma undan västkustens gigantiska regndroppar.

Jag har också flytt diverse jobb ansvar... jobbar i huvudet när jag skall sova istället. Jag är mer kreativ då. Ska sätta mig ner nu och förkovra mig i lektionsplanering. It's gonna be wild.

Chip.

Håhå

Efter bud hit och dit och förlorade biljetter har jag ÄNTLIGEN fått en biljett till Götebotg i eftermiddag. Pris ske Gud.

Nu väntar en veckas Göteborg
En veckas Lektionsplanering
En veckas familjetid

Allt i en vecka... får se hur de går.


mentorsgruppsavslutning

De ni, det var ett långt ord. Imponerade? Äh, dum fråga, klart ni är :) Här har ni i alla fall bilderna från vår muppiga mentrosgruppsavslutning (vet inte om de ska vara ett ord egentligen. Men de blir roligare så). Vi åkte till St. Birgittas bönegrotta som ligger utanför Rimbo.



Se de undersköna Svenska landskapet. Är det inte fantastiskt?

 

Ja, ni ser ju hur de suktar information om platsen och hur de sen förundras över St. Birgittas staty.

Här är grottan. Vincent poserar stolt.

 

Här har ni mentorsgruppen. Den ena utan mig, och den andra med mig. I mitten i röd tröja ser ni vår amerikanska utbytesstudent. Tack för denna tiden Antonio.

Till min lycka och glädje avslutade vi besöket med att fika inne i Rimbo. Rimbo, the place to be, at all times!!

Ja, ni ser ju glädjen!

Tack.


Applåder

Låt som skallra, låt dom höras hela vägen ner till Göteborg. I Did it!

My first.

Ok. Efter en massa försök skrivs här med mitt första iPhone blogg inlägg. Hör ni hur folken håller andan..? Kan ni höra tystnaden? Ja, det är en stor dag, det är det! Jag är så tacksam!

Vemodig.

Jag har gjort något fantastiskt och lite galet. Jag har skaffat en sån här:

Den har länge gått under namnet Babylons Sköka för mig. Men nu säger alla att den kommer bli min bästa vän. Det känns lite obehagligt. Det innebär också ett kärt farväl av min mycket älskade sen 4 år tillbaka mobil. Den har varit med genom vått och torrt. Det innebär också ett farväl från tryggheten i tele2.

Men jag har en vecka på mig att smälta detta, då kickar nya abonnemanget in. De blir fint. Man kan ju för Farao göra allt med den där lilla grejen. Tack Sara.

Nu ska jag till St. Birgittas bönegrotta med mentorsgruppen, måste skynda mig och lämna uppsats innan det.

Kram hej


Nemen nemen nemen

Gissa vem som helt oförberett kom och plinga på min dörr i förmiddags.
Maria. 



Ja, ni kan ju tänka er glädjen. Jag slet med henne ut för att lämna bok på rediviva. Kvinnar har aldrig besökt stället. Så efter att ha tryckt henne full med Carolina Rediviva tänkte jag att ännu lite kultur kan inte skada!
Vi tittade på Domkyrkan och Linnés alla vackra ståtliga väl luktande träd, samt det undersköna universitets huset.

 

Men när det började rinna lila kulturvätska ur hennes öron blev jag nervös. Men jag lyckades snart få henne att glömma kulturen genom att ta en snygg bild på oss två. Se så bra jag lyckades få med kameran. Tänk att ta kort med kameran och samtidigt få med den på bild. Det är en konst få bemästrar, I'm telling you.

Sen har jag övergett henne och har nu varit och handlat lite inför kvällens hemgrupps avslutning. Har en hel del massa annat fix att få gjort. Vi får väl se hur långt jag hinner.

Just de, vi skall ha maskerad idag.. vad i hela friden skall jag klä ut mig till?