För Övrigt

De spelar för övrigt in kommisarie Morse bakom mitt hus föresten, på Pembroke College. Skulle gärna vilja stöta på Mr Morse him self. Men måste la mörda någon för att göra det, känns inte riktigt värt de.

Onsdag

Vaknade till en solig morgon idag, det har varit as varmt idag. Känns som man är i södra Europa eller nått. Inte en droppe regn. Engelsmännen är as glada. Haha




Har varit på Wycliffe Hall idag som alltså är colleget där jag kommer göra mina akademiska studier. Träffade äntligen den fantastiska administratören John Michaux som outröttat hjälpt mig på alla sätt sen men antagning gick igenom. Har sagt till alla att jag skulle krama honom när jag träffa honom... ehh.. men de vågade jag inte. Det blev ett handslag och ett brett leende istället.

Vi fick passerkort och en liten rund vandring av colleget. Det består av en bunt sammansatta hus och ytterligare 2 hus med föreläsningsalar och boende, trapporna påminner lite om Hogwarts faktiskt, man undrar om de skall flytta sig.

Byggnaderna är inte urgamla, varierar lite. Skolan har mitt i colleget ett kapell, as fint. Måste ta ett kort på de och visa er. (stackars er som får stå ut med min tokighet i gamla byggnader. Fast egentligen får ni skylla er själva om ni är inne här och läser :) )
Har ett eget fack och allt, känns så himla konstigt. "Varför står mitt namn där? Är jag en del av denna skolan? Hur DÅÅÅÅ!!?"

Wycliffe var i alla fall så långt jag kunde se fyllt med väldigt trevliga och tillmötesgående människor. Det är lite som Jlund fast ändå inte. Hahaha

Innan lucnh hann jag dessutom med en senior nattvardsgudstjänst. Till min glädje! JAg trodde bara de va en vanlig nattvardsgudstjänst. Men icke, senior efter senior ploppade in. Fantastiskt! Jag fick sitta bredvid Margret som kunde alla böner och sånger utantill. När jag ville dela min sångbok med henne sa hon "Thank you darling, but I'm sort of blind.." senare berätta hon för mig, mitt i gudstjänsten högt och ljudligt med gäll brittisk engelska "I got my first songbook when i was six you know. I absolutly loooved it!" (Antar att detta är en sån där antektot som är bättre om man var med...?)

Hade privilegiet att träffa min ryska nya vän för 2 gången vid lunch, hon åker imorgon. Har varit så kul att få umgås lite med henne.
 

Ikväll skall jag vara med på församlingens bönemöte "Hunger" som de har i slutet av varje månad. Vad de är får vi se när ajg varit där.

Imorgon, skall på orientation programme at examination school for all internationall students. Should be fun. More of that another day.

Love.


Det är dagarna som går, dagarna som går...

Åh vad jag älskar kyrkklockorna i Oxford, den ringde just in klockan 18:00.. De har en så skön dov, mjuk klang.


 

Tisdagen var FULL av intryck och möten. Den började runt 8 med frukost som serveras i den gemensamma lilla, lilla matsalen i ett av Commonwealth husen. Ganska socialt att sitta och lära känna en massa andra internationella studenter. Kan tänka mig att de kan bli uttröttande i längden, de får visa sig :).

Strax efter 9 mötte vi upp Patrycja som är adminastriv allt i ALLO i kyrkan och följde sen med henne på personalmötesbön och undervisning i St. Aldates bönegrotta som ligger ett stenkast från själva kyrkan. Där fick vi en chans att få en liten överblick på personal och praktikanter och va med i lovsång, bön och undervisning. Kyrkan har drivit ett praktikantprogram här i snart 15 år, så varje år är de en mängd praktikanter i kyrkans olika avdelningar. Bra sätt att kicka igång en vecka, riktigt bra undervisning av Anita Cleverly dessutom. Detta följdes med te och socialiserande mingel.

Dagen fortsatte med möte om praktisk info, sedan en personallunch som de har varje tisdag i kyrkan. Denna gång var det dock mycket festligare då 2 av medarbetarna skall flytta vidare. Så de va massa fina tal och grejer. Vi serverades dumplings :), första gången jag åt det. Kändes brittiskt. Såg mystiskt ut, men va riktigt gott.



Eftermiddagen fortsatte med checka av och lite infomöte med Simon Ponsonby som är en helt fantastisk person. Han är regäl, rolig och sjukt mycket. Han verkar vara en fantastisk predikant, väl grundad i Bibeln men verkar duktigt på att översätta det in i livet. Han bjöd in oss till sitt kontor som var fyllt med sjukt massa böcker. Han hävde på mig och Nikolaj några som vi glatt tog emot. Böcker han själv skrivit då givetvis. "Här är några av mina böcker, jag har skrivit fler, men de är inte här. Kommer ut en snart, den är på förlaget faktiskt. Nu jobbar jag på en bok...blabla" (Läses utan en ton av skryt. Mer, "de är så vi jobbar här" haha)
Måste läsa dom och ge honom excellent respons, haha!!

Eftermiddagen spenderades med Charles Cleverly som är en av huvudpastorerna vi hängde på hans undervisnings pass med praktikanterna, han undervisande om det ständigt viktiga budskapet om vikten av att leva med och nära Jesus, i kärlek till honom. Söka det, värdesätta det och prioritera stunden med Gud. Bibelgrundad och balanserad undervisning.

Sen blev det kväll och jag va helt Slut. Packade upp och hemmastadde mig i mitt rum innan jag rasade i säng :)
Fatta att jag får vara här? Helt sjukt!

Bak och fram

Jag blir förvirrad hela tiden. "Varför i hela friden backar bussen iväg?" "Det kan inte vara säkert att ducka sådär om man kör." "Varför går de på bussen i förarens dörr, jätte osmidigt!" eller den bästa, i panik "VEM KÖR BILEN!!??" Sen inser jag, gång på gång, vänster traffik. Att de skall vara så himla svårt att bara smälta. Men de är himla rörigt att alltså, är SÅ glad att jag inte behöver köra bil här.

Idag har jag blivit kallad "Darlin'" sådär härligt brittiskt av en äldre dam. Jag har blivit nekad lösnaglar med lim "Du måste vara 21 för att få köpa dem, ledsen." Fick köpa dem efter att hon fick veta att jag va snart 27. Ändå gött att se så pigg och fräsch ut :). Jag har gått runt Bodlein Library och velat hoppa upp och ner för att det är så ståtligt. Jag har ätit mat med min ryska vän på en brittisk pub. Check. 

Hela dagen har gått åt att fixa och trixa och hitta runt. Kom in i studentrummet idag, ett nyrenoverat rum i ett väldigt brittiskt hus. SMALA trappor, man får komma ihåg att hålla in magen. Därefter har jag varit runt och shoppat nödvändigheter som inte kunde rymmas i min lilla resväska, kul! Jag har även jagat runt efter min förlorade älsklingjacka, samtal efter samtal slutade med att jag tillslut blev skickad tillbaka till mitt första nummer, FRUSTRATION! Imorgon skall jag ringa ett annat nummer igen för att göra en anmälan på att jackan är borta. Vad är du för himla organisation!? Så, jakten på jackan fortsätter.

Imorgon skall jag även få träffa St. Aldates personal, skall vara med på deras morgonbön och lite möten som de har. Ser verkligen fram emot det. Det verkar som att det bara är jag och en dansk kille som kommer läsa CTG och OCCG kursen (som de heter). Men de behöver inte vara helt galet de heller. 
Skall även försöka ta mig bort till Wycliffe och få min nyckel och lite så. 

Framme <3

Jag kan vara den lyckligaste människan på jorden just nu. Detta är so far verkligen my kind of city.

Anlände till Oxford runt 17:30 och tog mig bort till ett mycket trevligt 
hostel där jag skall spendera natten i en mindre sovsal med 9 andra tjejer (Noomie, känns lite som christchuch, fast vi delade ju med killar). Hann inte mer än att checka in innan jag insåg att jag glömt min skinnjacka på bussen. Himla sabla skit, min favoritjacka, med mina fina skinnhandskar i dessutom. Slängde in grejerna på rummet och rusade till busstationen. Fick hjälp av en trevlig herre som visade vilka jag behövde kontakta. Dessvärre hade de stängt så får återkomma till dem imorgon, hoppas att jag kan få tag på den då.

När jag anlände till Oxford var jag dötrött, och sa till mig själv att bara hitta till Pembroke Street (där jag skall bo fortsättningsvis. Kommer in i mitt rum imorgon) och sedan kanske blogga och sen sova. Men ja, det har ju gått sådär, hela min kropp tror att jag bara skall vara här nån dag, och med så vackra byggnader så kan man ju bara inte gå och sätta sig på ett hostel med färgglada väggar. Så jag har vandrat gator upp och ner och kommer säkerligen ha nackspärr imorgon efter att ha tittat upp på så mycket fina hus. Asså, detta är verkligen den rätta staden för mig. Kommer inte gå någon nöd på mig inte.

På mina vandringar hittade jag ganska snart Pembroke Street som visade sig vara en as charmig gata mitt i smeten.


På gatans ena hörn finns ett stort glasscafé. Stort like på det. På andra sidan gatan en fantastisk stor, gammal byggnad som jag ännu inte vet vad det är. Kommer bli hög varje gång jag går ut ur dörren och ni kommer översköljas med bilder på gamla hus. Stackare. Upptäckte sen ganska snart att precis, parallellt med Pembroke Street ligger St. Aldates, församlingen jag ska ha praktik i, och de råkade ha kvällsmöte så jag tassade in och mötte en trevlig äldre man, Nick. Han är en del av församlingen och vi fick ett fint samtal innan jag tog en sväng in till Gudstjänsten. Ni skall få se bilder på hur de ser ut och funkar och allting, we got time. Här är en pyttebild på kyrkans tak i alla fall.



Har träffat lite fint folk på hostelet också, Jill från Rom och en Anastasia från Moskva. Anastasia sitter här bredvid mig just nu, hon tycker det är facinerande att jag har en blogg. Nu blev vi vänner på Facebook också, score, min första ryska vän. Stor dag!

Nej ni, nu skall jag sluta pladdra. Klockan är ju över 23.00, ska upp tidigt imorgon och få komma in i mitt studentrum.






God Morgon Sverige

God morgon på er söndagsfolk. I natt sov jag så gott så gott, så djupt så djupt, så lugnt så lugnt. Nooot!! Nerverna har hållt mig sysselsatt och jag är sådär härligt mörbultad och illamående som man blir av nervvraks sömn. Härligt, kommer vara härligt blek och glåmig när min buss rullar in i Oxford. Idag är det minsann söndag, söndag den 25 september! Det är inte vilken dag som helst. Som jag väntat på denna dagen. Idag är dagen jag byter stad, land och matkultur. Befinner mig i skrivande stund på Säve flygplats med en iphone i min hand och inväntar mitt plan till London. Så gött! Kan för övrigt meddela er att det beräknas vara 23 grader i Oxford på tisdag, det gillar vi, jag. Ses när jag landat :)