Natten går tunga fjäääätt, va?

Mörkret har fallit. Men ingen snö. Ingen snö så långt ögat når. I detta mörker når ögat inte långt. Så kanske vankas det bakom knuten? Vem vet? Inte jag. Igår och förrigår regnade det i alla fall, och det med besked. För att inte tala om blåsten. Trodde jag likt Marry Poppins skulle lyftas upp i mitt paraply och flyga iväg. Visserligen kan jag inte tänka mig en bättre plats att göra det på än i Marry Poppins eget hemland.

I Lördags blev var jag bjuden på födelsedagsfirande för Maria, som är från Indien. Inte nog med det. Hon är också min granne. Vi blev bjudna på kinesisk mat, som våra kinesiska vänner däremot inte tyckte var riktig kinesisk. Haha. Men gott var det och vi avslutade kvällen på en av Tolkiens och C.S Lewis pubar- Eagle & Child.
Jag tror dom hade en liten författarklubb där i omkring 30 år. 30 år!!!
 


En av personerna på bilden har precis flyttat in här. Vi pratade om vad han (undrar vem av dem det är) gjorde i Oxford vad på han säger typ.
"Jag har gjort klart min master i medicin ny efter 6 år och skall snart gå in på en fortsättningsutbildning som vanligen är typ 4 år. Men den jag vill göra är 8 år."
 "Oj då.." sa jag.
"Ja, så jag bestämde mig för att ta ett år ledig där emellan.."
"Och då gör du?"
"Forskar i Neurologi."
Varpå jag börjar gapskratta och säger att det är då inte vad jag skulle kalla ett sabbatsår. Galna människa. Men han gillar och trivs med det han gör. Så gött att man får vara olika! 

________________________________________________________________________________________

I måndags kväll trotsade jag väder och vind och begav mig envist ut för att ta mig hem till min fina, vackra vän Bethany. Vi skulle nämligen ha julmiddag med några från vår bibelstudiegrupp. Alla ramlade in vimmelkantiga, blöta och med håret åt alla håll. Men Bethany värmde snabbt upp oss med ett glas varmt maltwine. Hon hade grillat en stor kyckling i ugnen med sweet potatoes och vanliga potatisar, sås, grönsaker och massa gott. 

Kvällen resulterade och fylldes förutom kopiösa mängder mat och sötsaker med enorma skratt och sjukt roliga berättelser. Med en grupp med tre galna tjejer från Texas kan det ju inte gå fel liksom.



IIgår hade vi möte med Simon och Patti om nästa termin och var vi då skall få ta del av. Skall få vara med i Childrens Church, ACT! som jobbar med uteliggare och fängelsealpha (SÅ KUL!). Det ser jag fram emot.

Hoppas ni har det bra?


Lucia


Hej,

Idag är det Lucia. Man firar inte Lucia i England, ingen vet vad det är. Men jag har tittat på youtube för att få in stämningen. Däremot så snöade det idag, dagen till ära. Blöt, tjock snö som smälte så snart den nudda marken. Men snöa gjorde det i alla fall. Så dagen till ära bjuder Engalnd på Snö och jag jag bjuder självgott och egotrippat på en bild på mig själv som Lucia för några år sedan. Det är från en riktigt kul lucia tillställning min klass höll i första året på Johannelund.


Idag har jag har jag umgåtts med min uppsats och dator samt sprängange huvudvärk och yrsel. Det har varit jätte mysigt!! Kvalitétid.
Ikväll däremot så samlades folk från Postgrad i Jericho som är ett område i Oxford. Vi promenerade sedan tillsammans över Port Medow som jag har visat er bilder från förut. Om ni missat det så är det är som en stor äng längst med floden Thames. Tanken var att vi skulle gå med levande ljus men de blåste för mycket. Vi tog oss i alla fall upp till en gammal medeltida stenkyrka utan elekticitet som istället hade fyllts med levande ljus. Så satt vi där påbylsade massa kläder och hade Carol service, sjöng Julpsalmer och hörde bibelorden om Jesu födelse läsas. Fin stund. Dessutom gjorde all den friska luften min huvudvärk gott, den är typ borta nu. Men skall genast slänga mig i säng så den inte kommer tillbaka.

Som god natt saga ger jag er dagens bästa facebook status, sån unge skall jag ha!

"Gladdes över min 5- årings integritet idag när vi åt middag tillsammans med en av hans kompisar och jag ställde en personlig fråga. "Alltså mamma, jag vill säga varför, men hela min kropp bara känner, PRIVAT" och så förblev han tyst."

God natt

Färg.

Sånt här kan man ju inte bli annat än glad av!



Han cyklade spelandes upp och ner på Cornmarket Street, med en hel drös folk springandes efter för att få ett kort på underverket. Enastående. Applåd och cred!

Hattig julfest.

Ute är det molnigt och stilla. Solen vilar sig. Oxford andas in, 3 advent.

I torsdags hade vi internationell julfest i Aldates Parish center. Temat var roliga hattar, maten var bring and share med mat från jordens alla möjliga hörn. Efter mat och glädje bjöds det på skottisk dans som leddes av en southern american som såg ut som jultomten. Det var vansinnigt kaotiskt och väldigt kul.




Massa massa dagar före doppare dan...

Till att börja med.

Sabla skrivprocesser. Vad det skall ta tid att skriva, formulera och tänka och strukturera. En sabla massa obefintlig tid. MEN, har äntligen för en gång skull en överblick av HELA uppsatsen nu. Hurra. Så vet typ hur jag skall skriva sista delen nu. Dessutom blev jag ombedd att ändra lite i min titel för några veckor sen, så skickade därför in en ny justerad titelansökan som idag kom tillbaka godkänd. Komiskt nog hade jag i all hast skrivit principals istället för principles vilket gjorde titelns betydelse väldigt rolig. haha.

Förutom det.

Sabla dampdator. Ja, fy vad den skall krångla hela tiden. Går på tå inombords och hoppas att den inte ska kollapsa och radera min uppsats, mitt liv och allt annat. Säkerhetskopierar maniskt till portabel hårddisk. Håll i där kompis, eller ska jag kalla dig ovän?

Så. Då lämnar vi irritationens näste.

Hur mår ni? Bra hoppas jag? Har ni julstämning och längtan? Jag hade så sjukt mycket julkänsla förra veckan, week 8, Oxmas (Oxfords Jul) var här och det var carolservices och allt möjligt. Sen kom week 9, en temavecka efter terminens slut och plötsligt kändes det som vi var i augusti igen. Märkligt det där. Det var väldigt vackert väder idag i alla fall, klarblå himmel, sol och krispig luft.


Majoriteten av tiden har de senaste spenderats framför min dampdator och x antal böcker (så som de sig bör) på diverse platser. Mest Bodleain, de är så tomt och skönt där nu. Det är så vackert att sitta där, fin miljö. Men under terminen är det så sjukt smockat, ALLA sitter där. Man får nämligen inte låna några böcker på Bod, man får läsa dem på plats, resulterar i många researchande studenter/doktorander/forskare på en och samma plats.



Här om dagen anlände jag ner för trappan för att gå ut mötte mig gjorde ett alldeles enasående brev/kuvert gjort av tidningar, från Jannie. Inuti fanns en as fin teckning, ett brev och glittersnö. Allt man kan önska sig. Tack. Har haft sån tur med brev på senaste. Fick ett annat enastående brev av fru Noomie härom dagen/veckan (tid är luddig numera) innehållandes brev, kort och ett fint kompisarband. Tack och Glädje!



I tisdags eftermiddag hade i äran att få gå på en kyrkohistorisk rundvandring med John Tranter genom Oxfords gator och gömmor. Visades platsen där de förr brände upp protestatiska kristna för att de inte ville konvertera till katolocismen. Det klingar så falskt i mina öron att katoliker dödar lutheraner, jag som är barn av ekumenikens era.

Har egentligen massa mer att berätta, mer blurriga bilder att visa er osv. Men nu minsann datorn börjat mega dampa igen. Hurra. Måste ändå lägga mig, ska upp tidigt på körövring imorgon. JAA!! Älskar att sjunga. längtar.

Puss




Zzzzzz vad sa du?

Heee zzzZZ ...

Ja, idag är hjärnan inte på högvarv. Jag sov som om jag var vaken hela natten. Eller som att jag försökte hålla mig vaken och tänkte, fundera och skrev i sömnen. Den mest frustrerande och destruvtiva sättet att sova. EN av dem i alla fall. Gör ni någonsin så? Detta har resulterat i vansinnig trötthet idag.

Vi har temavecka, eller ISW som de kallar det. Vi pratar församlingstillväxt och tillväxt. Vi hade en bra föreläsare idag, dock hade han ett "flat way of teaching" som min ena student kollega uttryckte sig. Så sant. En ton på rösten i kombination med trötthet. Not so good. Hela dagen har sedan fortsatt så, man fadear ut och in i konsentration. Blir rätt komiskt när man kan be en person repitera vad den jut sagt typ 5 ggr och fortfarande inte kopplar. Nöjer mig att glatt svara "Yees, yess" och le fånigt för att se ut som, "Hhaha, ja nu hörde jag." Fast egentligen gjorde jag inte det. Bästa botemedlet, sömn. Japp.

Har just återvänt från en hej då fika nere på hörnet. Det var jätte trevlig. Drack dessutom en välbehövd kaffe.

Ska alldeles snart hoppa ner till St. Aldates för körövning inför Carols by candlelight service denna och nästa söndag. Ska bli SÅ kul att få sjunga i kör. Var alldeles för länge sen sist så jag är överlycklig :) (!!!) Energi.

Inatt skall jag sova...gärna gott.


2 Advent.

Här sitter jag, med en kall cola vid min sida och två tända ljus. Det är ju ändå andra advent. I fredags hade vi christmas carol service på Wycliffe. Det innebar massa, massa levande ljus, bibeltextläsning från syndafallet till profetiorna om Jesu ankomst (över 500 år innan han föddes!!)och tillsist berättelen om när Jesus själv föddes och från den stunden blev ordet kött och bodde mitt ibland oss.
 

I fredags var det även sista dagen på week 8. Alltså michaelmas terms slut. Så det var lite skolavslutnings känsla. Nästa vecka är week 9, och består av tema vecka i församlingplantering, och jag har massa kvar att skriva och läsa, så jag tar lov först 20 december :).

Denna perioden kallas här Oxmas. Eftersom terminen slutar så tidigt så är det om att hela Oxford tar ut julen i förskott. Det är julmarkander, överdådiga julgranar, julmusik och konserter, christmas party. Ska på 2 stycken tror jag innan jag åker hem :). Det är en fin tid, dessutom töms Oxford på lite studenter vilket gör biblioteken lite tommare, SKÖNT!

Förra helgen var älskade Lina här och hälsade på. Hon bor ca. 2 tim från Oxford så hon kom hit på dagsbesök. Vi strosa runt, år megahamburgaren och fnittrade och pladdrade. Mycket trevligt, fin tös det där.

På kvällen då Lina hade åkt mötte jag upp min fina vän Nadine (så fint namn). Vi var både trötta, men gick en promenix genom ett vackert kvälls oxford till trendiga området Jericho och satte oss på en pub med ett glas vin och pladdrade. Det va sjukt mkt folk så vi trängde oss tillslut ut och tog oss till G&Ds café på hörnan av vår gata (lite vänner serien känsla.dock ingen soffa) och tog ett latenight snack, men höll båda på två på att somna för att vi va så trötta.



Sen kom första advent som spenderades i kyrkan, såklart. Jag har ingen ljusstake, så då tar vad man har :)!


Veckan har till mesta del bestått i plugg, samlingar på wycliffe, den ena efter den andra. I fredags lyckades jag predika på engelska i min preaching class. Applåder tack! Va löjligt nervös innan för vara helt luddig för att jag gjorde det på engelska. Men det gick riktigt bra faktiskt och jag kände mig ganska hemma i "Rollen" faktist. Uppmuntrande känsla. Fick mkt bra respons och väldigt konstruktiv och bra kritik, så bra. Vi borde ha sån klass på Johannelund med. Väldigt bra övning, särskilt då man får respons på teologin i det man predikar, innehållet, tips på liknelser etc. Väldigt bra.

I torsdags höll jag och Nikolaj ett gemensamt bibelstudium på international pastorate, så vi skulle kunna kalla denna veckan predikoveckan ;).

I fredags kväll var det Revue på Wycliffe, de hade gjort om hela matsalen. Byggt en scen och grejer. Det var roligt, internt och nördigt. Så som det skall vara. Lite som våra hemaftonar på Jlund :). Haha. Jag är ju ny här så kände inte igen alla skämt, men fattade hur de drev med lärare, studenter, kristendom etc. Kul!

 Denna va min favoritsketch. "The crime of Christianity" skratta så jag grät. Mitt i hade de paus och bjöd på mullet wine och mincepie. Första gången jag åt mincepie. Det var mkt godare än jag trodde, mullet wine va också gott. Glögg är något godare, men detta funka helt klart det med.

Igår va jag på ett nästan helt tomt Bodelien och skrev. På kvällen va vi några tjejer som laga mat i ett av husen här och tittade på x-factor. Soft kväll. Idag har jag sovit(!) och tagit det lugnt. Snart är det dags för gudstjänst x2. Sista late service ikväll!

Jultids saknar:
Pepparkakor
LUSSEKATTER(!!)
Min katt
Mer levande ljus
Tomteskum
Svensk glögg
Snö!

Puss!





December

Hej,

Ja, jag vet. Snälla kasta inte ägg och saker på mig. Är väl medveten om hur dåligt jag uppdaterat. Har bara inte riktigt orkat, hunnit eller så. Men skall göra det. Sitter för närvarande på Bodlein (omöjligt att stava de biblioteknamnet. Undrar om de har en svår stavning för att pröva folks intelligens). Runt mig sitter flitiga, interligenta studenter. Inte så mkt som de brukar dock. Det är fredag week 8, dvs sista dagen på terminen. Så vissa går på jullov. Själv tar jag lov först 20 december. Har massa kvar att göra, är så inne i att ha längre terminer och utan deadline förrän i vår så blir allt ännu lite blurrigare. Ikväll ska jag på College Revue på Wycliffe. Ska tydligen vara spexigt och kul. Ser vi fram emot.

Ändå gött att jag har nåden att få sitta i ett så enormt vackert bibliotek.

Ha en fin fredag.