ROADTRIP

84589-94


Vild panik

Panik,jag sliter av mitt hår.jag jämrar mig gripande mkt!sitter på lektion med kristenhetens mest torra och korrekta lärare.i dess mest negativa form. han använder sig av ord som gasta och skrika eller obligatorium.och han har nu upprepat sig i 3timmar...jag känner mig straffad!

gangsta.

Gangsta

Morfar jag skall föra vidare den fackla du tänt!

Min morfar dog idag.död.han tog sitt allra sista andetag..idag kom han hem dit han hör hemma,hem till platsen han älskade högst av allt.han gick hem till jesus! Hur skrapar man upp alla känslor och alla minnen,den enorma saknaden..de går inte..inte idag.jag gråter. Jag älskar dig morfar,du var en enorm förebild, så mycket i mig har jag fått av dig,blodsarv.Du var så stark,dina stora valkiga arbetarhänder,så mycket humor.Och din värme och kärlek mot människor var fantastisk.Du fattas mig! du fattas mig...

Han

Älskar dig mogge! Vad var det mer jag tänkte på? Hmm... Ne de va bara det.

Badi badi hoho

Igår var jag på äventyrsbad med den underbara flickan jag jobbar med. Rutchkanor(stavas?)vattenströmmar,badleksaker,bubbelpool och lianer,leka haj. Så fett underskattat. Finns det något härligare än när man sitter härligt skrynklig i huden alldeles matt efter att ha lekt. Kloret svider lite lätt i ögonen. Och livet är på topp. Tack.

Förtvivlande hopp


Hoppet är det sista som lämnar en människa sägs det. Det sista.
Sålever man så hoppas man om så bara lite. Man har ännu inte givit upp, för att leva är något vi väljer att göra. Jag behöver hopp. Mer hopp..tröst..kraft... inget är hopplöst. jag väljer att leva trots rasande omständigheter.

You got to have hope, hope hope hope, hope hope...never give in never give up..

Igår var en dag av underliggande hopplöshet, trasighet och sorg. På insidan grät jag. Kvällen spenderades med underbara vänner och som ett tecken fann jag ett halsband, bara så där. Jag tar de mellan mina fingrar och tittar ner på de små graverade bokstäverna hope. som bara för mig. hopp.
(tack fru)

Jag har haft en rivande,smärtsam och känslokall/svallande helg, en nödvändig helg. Jag måste ställa mig öga mot öga med min egen sorg. Inte bara med andras för det är jag duktig på. Jag måste se MIN sorg i ögonen ner i lejongapet. Jag måste.



Jag ber att din kropp skall bli hel
Att dina andetag skall vara liv
Jag ber att den stora tro du bär
Som du över allt annat håller kär
skall bli mitt hjärtas mening
och mitt eviga hopp. så som den varit för dig.
Du är så liten nu, mager, kvider du i smärta,
huden är torr och ögonen är stora
liksom klot stirrar som nyfiket och plågsamt ut på oss
Du vill leva. Du drömmer om mer.
Jag vill att du skall leva
jag drömmer om mer.
inget hej då...än.


Jag står handfallen likgiltig och skriker när du säger
Jag behöver detta, jag måste göra så här.
NEJ
Men min vilja räcker inte till, min önskan faller platt.
Jag nickar och förstår, jag gör det. Men endå
NEJ
Trots detta faller allt ner likt skärvor av en spegel
Spegelbilden jag sett under hela min uppväxt
Mitt kött och mitt blod, delas så som siamesiska tvillingar
Vårt förbunds förflutna blir ett minne utan framtid
Allt blir halvt, ofullkomligt, onaturligt,orent...
Det gör så ont, ont ont
Det springer rätt igenom mig, kärleken springer rätt igenom mig
Det är därför det gör ont. för jag kan inte hata.
Det går inte. Jag kan inte gömma mig bakom hatets stenmurar
Jag står inom mig blottad och naken
Med hjärtat i min hand.
Allt som finns kvar är hoppet.


hoppet har jag i Dig med stort D.


Judith



Det bor en söndags skole fröken i mig, en kvinna vid namn Judith, Judith Olson. (Ps. NEJ JAG ÄR INTE BESTATT. lite skådespeleri bara)
En Högst "seriös" person..Hon bor inne i mig och manifisterar sig med jämna mellanrum för att tillrättavisa allt och alla, genom att berätta om Jesus och när han går på vattnet. Hon slänger bibelord i huvudet på folk ja, kanske allra mest har hon fått jobba med mina sambos och lilla mimi, (Uppsala mimi). Med att driva ut ett och annat och bara helga dem för att gå ut i ett seger rikt liv med kristus vår frälsare, halleluja.

Judith finns där för att ständigt påminna mitt riktiga jag vart ironin verkligen har för betydelse för mig. Distans, Distans à la slå mig ur min klaustrofobiska panik i hur komiskt så otroligt mycket inom kyrkan är. Definitivt inte hur komisk Gud är, utan hur fel saker och ting kan bli när vi skall försöka efterlikan...Och hur fantastiskt mycket man som kristen hela tiden FÖRSÖKER och kämpar för att nå upp till att vara Kristen. Hon påminner mig om vad hjärtat så ofta tappar bort. Verkligheten.
För den har hon tappat. 
Judith är person jag skapar för att ge utlopp för alla felsägningar, klumpigheter, alla steg runt den heta gröten all den skit man kan hitta på som helgad kristen. Alla dessa som dömmer ut folk för deras percings, trasiga jeans och musik smak. Men nu får de vara nog. NU får jag ta överhanden igen. Hon gör mig totalt matt.

Jag är trött på mitt alterego Judith för hon får mig att fly från att verkligen ta tag i mig själv och låta hjärtat arbeta sig igenom allt det där de så ofta struntar i. Hon får mig att glömma bort varför jag är här. Eller vara en ursäkt för att strunta i varför jag är här. Hon tar för mycket plats. Ironin har om så för en kort stund satt mig i en roll. En perfekt mask att gömma sig bakom.
Hon är användbar men hon tar lätt överhand. Hon kommer inte försvinna.. men hon måste tonas ner...lite...

Ni kanske får träffa henne nångång..hon kan vara oerhört obehaglig..för hon är så fantastisk irriterande. Det är tex hon som säger "inga leenden i kyrkan" som några av er saroniter kanske minns..men nu har hon fått fnatt. Hon gör folk fantastiskt nervösa. Till min lycka. Moahhaha..men nu räcker de. Lite i alla fall.




Det är slitsamt att gå bibelskola. På ett BRA sätt.
Hela hjärtat känner på sig att förändringens vindar blåser, Att Helige ande smyger sig in på djupet...helt enligt min vilja visserligen. Men man är inte alltid så medveten om vad som gömmer sig där nere i de stora valven. Vad den helige ande tar upp och börjar jobba med.
Och man börjar lite lätt kräla iväg för att fly verkligheten. Men jag Vill förändras, jag vet att min Gud är en God Gud. Jag vet det. Och jag litar på honom. Jag väljer att lita på honom. Jag måste bara välja att släppa på mig själv och ge mig åt Gud. Jag vet att även om de kommer svida lite så kommer de bli så bra när han är klar och resultatet kommer göra mig mycket starkare. Till en bättre människa. Jag vill bli en bättre människa.




TACK!

Prisat vare herrens heliga namn för Sara och David Ärnfors som fixat internet åt oss. Ni är bäst. Ni har fixat både internet och Dator. Är ni inte bäst på jorden...JO!

Så mina vänner och bekanta nu kan mitt bloggande dra igång på RIKTIGT igen, och nya bilder kan läggas upp och ni skall få hänga med mig i livet som bibelskole elev, en resa i mitt inre. Hur långt in ni får komma det återstår att se.
Huslig som jag är, eller har blivit så skall jag nu gå och baka kanel bullar. MUMS!

Kommer Ev. hem i helgen för er som gillar mej. oK.. inte klart än.dock...

Pussa er på er panna. För jag heter Johanna

Nej till fotboll

Jag har varit inne och plöjt på detta ämne innan,fotboll. Ack denna fotboll. Den är ju så överskattad. Varför augudas det så av detta land? Jag är på en fotboll match. Ja,jag här sjunkigt lågt.. Och jag kan konstatera,det är inte kul,det är inte underhållande,ok vm va ball någon gång. Men division 4 i uppsala är inte kul. Det är b med stort b. Punkt.

Lite smått frustrerad i hög grad

inte ge upp. Måtte hjärtat inte slå så hårt så att det spricker.döden lurar..slaktar medvetandet, existensen. 'det är mig du vill ha. Då slipper du allt.' Denna helvetiska lögn.sluta va så himla fåfäng. Döden alltså.sluta tro dig. Sluta få folk att se dig som en utväg,en lösning. Du är en illusion av en önskan. Du borde dö. Fuck you!

Lunte

Lunte

jag saknar att prata och bara hänga med dig!jag fröjdar mig över att ha en vän som du! Se dig officiellt uppskattad. Till alla som känner sig nere! Se napolion dynamite. Helt sjukt.

Jag o frugan

Jag o frugan

vi är som ni redan vet ett radarpar.ett könslöst gift släkte.vi är inte systrar vi är fruar.på vårt sätt.utan att vara lesbiska alltså. Skit samma. Bilden e bara så himla rolig.

Jag fröjdar mig!

Två av mina låttexter har dykt upp så två olika bloggar som jag läst. Jag vet inte om ni kan tänka er känslan när man ser det. Tänk att det man själv gått igenom och låtit uttryckas i en sång får betyda något för nån annan,att mina ord och toner får bli någon annans ord och toner.det är vackert och kristlikt nog fröjdar jag mig!avskyr de ordet så jag passar på att använda det mycket! Jag blir glad,tacksam och rörd. Det finns så mycket att blogga om,jag har så mycket och säga..men ingen data.för få ord.

Hösten är här

Idag har vinden blåst in över denna stad,storm vindarna lät hösten konstatera,nu är jag här! Vad jag har längtat,jag öppnar upp min famn och sjunger välkomen,till denna plats. Jag har längtat så,efter dagarna då löven får många färger och faller ner för att omfamna marken. solen lyser,och luften är klar. att ha vantar och mössa och köpa vinter jacka..dansa med mig och löven.låt och frysa båda två,låt oss krama oss varma. Hösten är här.

Låt himlen va glad.

Det är sent, söndag kväll,jätte sent. jamie cullum sjunger om hur han ligger vaken och saknar en flicka.och här ligger jag,i min säng. Imorgon kommer klockan ringa innan 7. jag är jätte trött,för trött för sova.så jag bloggar a la hightech. Jag lever,får hjälp varje dag för att ta steg för steg ut i ett segerikt liv för herren.halleluja! Nej,men för att bli seriös så trivs jag så sjukt bra,imorgon skall undervisningen dra igång på riktigt,guds karaktär,ska bli intressant.det är skönt att ge gud tid!