händig

just de, icke att förglömma.

Min kedja hoppade ju härom natten. (HIMLA SKIT) och ville inte hoppa på. Men idag har händiga johanna mekat på den rostiga kedjan och min cyckel är redo för användning. Hurray.

....

Får ingenting gjort. Gosh. Har massa att läsa. Men får inget gjort eller får för LITE gjort. Vet inte vad som skall in heller riktigt... Åh detta underbara med att komma in i nya kurser och få grepp om det. Underbart.

Jag vaknade inatt och undrade varför jag vaknade mitt i natten, jag låg och drömde att jag var på sundsvik och det var helt fantastiskt, som det är att vara på sundsvik. Det var första dagen på 2 lägret och det skulle vara bal, Hanna från gymnasiet var där i en pampig grön balklänning.. i alla fall, vaknade gjorde jag och fattade som sagt inte varför jag vaknar mitt i natten, tittar på klockan och ser att den borde ha ringt för 20 minuter sen. Min mobil lever sitt eget liv. Den ringde inte. Men tack om lov för intuition eller nått så vaknade jag hann slänga mig upp i sängen och till och med promenera upp till Universitet.
Well done.

Sen har jag bakat chokladbollar idag, dom smakar lite mkt smör... Men bakat dom har jag. Och läst om ortodoxa-syriskortodoxa-makedonsk ortodoxa, österländska kyrkor samt katolska kyrkan, inte så intressant som de låter. Lite spiritism rötter också..

blablablalaa..

tänker på våren varje dag.

sekulär skit

Idag hade jag andra föreläsningen på Universitetet. Det var intressant... och tragiskt. Går inte in på detaljer här. Sorry.
Inte idag.

Annars har jag idag skrivit in mig på västgöta nation och betalt både kår och nations avgift. Hurra. Äntligen var det klart. Jag sitter i en upphållsrums område på Johannelund och det är ngn som ber någonstans, det hör man på rösten, men jag vet inte var. Hör inte vad den ber, men känns som jag tjuvlyssnar så jag skall avsluta nu och slänga mig i sängen.

God natt.

söndag



Vädret är fucked up. Usch och fy och blä. väder väder väder.

Igår var jag i stockholm, vägen till stockholm var inte problem fri. När jag kom ut till busshållplatsen ser jag att min buss redan gått och nästa buss skulle få mig att missa tåget till stockholm. Och jag hade redan hoppat ett tåg. Det var bara till att glida över is och slask till cyckeln och hoppa på den för att skynda sig till centralen, jag cycklade tills benen värkte, sen hoppa kedjan. NEJ!!!!
En snäll kille stannade och såg mitt hjälplösa pillande med däcket och hjälpte mig få på kedjan. Upp igen och trampa ytterligare. Jag hann.
I den stora vackra staden träffade jag först lisa och pao. Vi fikade och skrattade mycket och högt, alltid lika befriande =)
Efter att ha lämnat av dem vid tåget gick jag för att möta hjorthen och Fanny. Vi traskade på stan köpte present samtidigt som hannahs feber blev högre och högre.
Kvällen spenderades på felicias födelsedagskalas med x antal människor och fika och en hög Hannah på feber och ipren.

Det var en mycket lyckad och trevlig kväll och dag.

På tåget hem kämpade jag för att hålla ögonen öppna och insåg att jag måste cyckla hem. Men jag är tapper de går bra.
Framme i uppsla regnar det. Så all is täcktes av regn och gjorde det extremt halt, uppsala har nog aldrig cycklat så långsamt. haha.

På ett ställe cycklar en kille och en tjej och killen slinter till med cyckeln på det hala underlaget och slänger ner fötterna för att ta emot men de gör samma sak halkar ut honom halvt i splitt med cyckeln mellan och han kämpar för sitt liv för att inte halka omkull och tjejen skrattar så hon gråter, jag lika så. men jag försökte få det att inte synas. Men tydligen syntes de för tjejen brast ut i "se, hon skrattade med"

Skrattar bäst som skrattar sist, för mitt i allt regn och slask ja då hoppas kedjan igen och jag får ställa ner fötterna i slasket och börja mecka, den vill inte hamna på plats, ännu en snäll kille kommer till min räddning. Dessa män. Men han lyckades inte få på den, inte jag heller, vi gav upp och jag traskade hem med cyckeln och mina blöta fötter.

bla bla blaa..

sööömn. hej.

"Tiden dör aldrig, och cirkeln är aldrig rund"

Idag vaknade jag kl.8. Det är tidigt att vakna 8, särkilt som student. Men upp kom jag och i duschen ställde jag mig och "vaknade" till slut.
Efter frukost hoppade jag upp på min cyckel och gav mig bokstavligt talat ut på hal is. För två dagar sen ville uppsala vara lite varmt så all snö blev tö. Men sen ångra Uppsala sig och blev kallt vilket resulterade i att uppsala inte längre är täckt av snö utan is i slaskdesign. Knagglit , halt och opålitligt. Men cyckla gjorde jag. Det var ett äventyr, som ändå slutade i att jag hel och ren anlände vid Univeristet i lagom tid.
Började dagen med en intetsägande introduktionsföreläsning om kursernas innehåll och sen var de lunch. Jag åt i matikum. Ja vet nördigt namn. Det är omväxlande och uppfriskande att få traska runt på en så stor instution. (De heter inte skola längre, de sa de idag. Man säger instution). Sjukt mycket nya människor, ansikten, lite mer anonymt och mycket fler folk att lära känna.

Efter Lunch hade jag mitt första seminarium vilket innebar att jag tillsammans med min seminariegrupp (ca.25pers) satt och analyserade och diskuterade filmen "innan regnet faller". Mycket bra film! Se.
Jag var nervös innan, tänkte att jag var dum i huvudet som inte kommer kunna tillföra något och om jag försöker kommer jag bli stum.
Men jag är inte dum i huvudet och jag tillförde massa till diskussionen så mitt hjärta slutade klappa så hårt till slut.

Efter detta var min dag på universitet slut och jag trampade hem över isen, lagade mat som jag åt för att sedan träffa konfirmationsledarna inför i sommar. Ska jobba på konfaläger en månad i sommar. Vilket jag ser fram emot något OERHÖRT.
Idag träffades vi 3 ansvariga för första gången alla tre. Kände en av dem sen innan men den ande va ny. =) blabla bla.
Vi hade en bra stund tillsammans.

Sen lyssnade jag på barak obamas installationstal och plockade i mitt rum som har varit en röra sen jul typ. Har inte varit de på ett halvår, varför börja nu???

Sen pratade jag med Noomie på telefonen, vi missförstod varandra så många gånger så att vi slutade prata och skrattade så jag inte kunde andas istället.

Nu är jag jätte trött för jag somnade sent inatt och gick upp tidigt imorse.

Så jag avslutar med tack för...:

...utmaningar
...mat
...nyfikenhet
...vilja
...tights

Good night.

För den som inte har något att göra kan filosofera över min överskrift och återkomma till mig med sina tankar sen.


så stannar jag och tänker..

Tack för:

-hälsa och ben som bär
-egendomliga människor
-bröd med solrosfrön i
-min cyckel
-vintersolen

Glädje:

-otippade uttalanden
-gamla läderbundna böcker
-människor som bara går rätt på sak
-att gå i snö där ingen har gått
-fåglar, dom är sjukt underliga varelser
-Uppsala nere vid ån tidigt på morgonen när solen går upp 

god natt och tack för denna dagen.

"Detta fält måste fyllas i"

"Teologernas dike är antingen att man äter oblater till frukost och inte har sex före första barnet, eller att man river varje nation man kommer till"

Idag är det slask ute, det regnar/snöar också slask ute. De slaskar. ¨

Har idag:
Planerat vårens bönedagar/nätter
Gått i slask
Lyssnat på en panel om Hur det är att läsa A kursen
minglat bland 3 studentföreningar och ätit godis
Ätit
varit på korridorsmöte
pratat i telefon

Tack för:
Vantar
socker
humor
ledning från ovan
kollektivtrafik

just nu är jag SJUKT HIMLA uttråkad och vill mest att allt skall dra igång på riktigt...


Narnia

Det var som att träda in i Narnia idag när jag strampade upp till Teologen, Uppsala Universitet. Det är ju en helt annan värld som ligger ovanför domkyrkan.
Måhända var det Dunsnön och den gigantiska parken som gav mig känslan av just narnia...måhända.

Man kan riktigt känna historiens vingslag i de gamla byggnaderna och biblioteken.. bara känslan av att sitta i en föreläsningsal då man sitter på höjden. Och där pelare är ett ständigt inslag i alla bygnationer, och sen de gamla herrarna som traskar runt på Carolina revidiva eller sitter hukade över böcker på sin läsplats.
Kunskap och vetande riktigt ångar ut genom dörrar och fönster. Fantastiskt.

Också lilla jag, lilla lilla jag.

Idag har jag också:

Byggt en mänsklig pyramid
Sjungit en snapsvisa med ny text
Byggt en hopomogjonmojäng (så klart)
Skrivit en lagsång
Berättat för min fadder hur fantastiskt hon spelar tuba
...mm...

ja de är otroligt vad spännande saker man får göra på universitet..


onödiga fakta

Idag har det snöat. Och när jag var ute förut föll de sakta stora flingor ner som glittrade till av en röd sol som var på väg ner i horisonten. En sekund av förundran.

Idag har jag gjort sånt som inte är skit kul, men nödvändigt:

-Plockat i ordning i mitt run (Konstigt att man börjar röra omkring allt bara för att man plötsligt har tid över)
-Kollat JTHs schema för våren och skrivit in den i almancka samt överblick
-Rensat och soterat papper från förra terminen
-handlat fil
-lagat mat
-ätit mat
-pratat i telefon

...och...inte så mkt mer.

pladder bla bla

Jag har lite att stå i för en gång skull. Första gången sen jag kom till Uppsala denna sväng. Vet inte riktigt hur jag skall hantera det. Har hittills lagt tid på att träffa lite folk, traska på stan och sova. Sweet.

Igår fick jag tillbaka mina arbeten från dogmatiken som jag jämrade mig över så mkt innan jul och inte riktigt visste hur jag skulle klara. Fick tillbaka med ett mkt oväntat och glädjande resultat. Trodde inte jag var så smart. Glädje.

Kanye west nya sound. Jag gillar.

Tack för...
...Parfymer
...nya filmer
...nya intryck
...mjuka lakan
...humor
...vårsolen
...fika

söndag.

Det är söndag morgon och snart kommer kyrkklockorna ringa och jag gå till mässan här i kyrkan brevid.

Tillbaka i Uppsala. Det är alltid en omställning att komma tillbaka, livet här skiljer sig på många sätt så markant från Göteborg. I Göteborg är det tusen bollar i luften som gäller och sociala nät som vävs hela hela tiden. Här, om man skall prata om bollar så är det la teologiska bollar jag jonglerar med, haha. Försöka filtrera ner kunskap och frågor komma fram till något och släppa resten, så länge.
Just nu försöker jag inför att börja plugga på Universitetet greppa hur de funkar med kår, nation och allt sånt tjafs.

Jag längar till våren, första vår solen. Längtar efter gröntgräs och gröna träd, blått vatten och stackmoln.

Förövrigt. Peter Baric, ställer mig bakom dig i ledet av dina åsikter kring Gospel. Ja, jag ställer mig nog till och med framför och kan tänka mig att bli talesman för dina åsikter.

kyrkklockor ringer.

Gaaah

Varför måste det vara så HIMLA svårt. Jag blir helt slut på mig själv.

Gott nytt år

Gott nytt år på er allihopa.