Grattis Chrissepisse <3



Grattis Christopher.
Jag Älskar Dig!

Onsdag eftermiddag äntligen här

Woop woop.

Onsdag. =
Veckans 2 Seminarier är avklarade
Paneldebatten avklarad
de 2 sista föreläsningarna avklarade
Argumentationsanalys klar
Debattartikel snart klar..

Och jag flyger hem om några timmar. Lill chriss tar studenten imorgon. Därefter kommer jag ligga i göteborgs famn i en vecka innan tentan och läsa filosofi och sjukt många nya ord och begrepp.

Dessutom fick jag ett spännanande erbjudande idag.

Rubrik.

Kom just hem från kyrkan. Idag hade jag 0 förmåga att koncentrera mig så jag satt mest och tänkte på hur fina fönstrena va, på sommaren och mat.
Ibland har man bara såna dagar.

Nu sitter jag åter igen vid den farliga datorn som lätt kan ta upp hela livet. Gosh. Men jag sitter här för att skriva Liturgik PM som skall in imorgon. Jag har precis börjat. Men de ska bara vara på 2 sidor. Så de ska vi nog kunna ordna.
Suck.

Hon.

Idag är faktist inte vilken dag som helst. Och jag är på totalt fel plats just nu. Jag borde vara i Göteborg och fira Noomie.

Grattis på födelsedagen min älskade Noomie!!


Du är Fantastisk på Alla sätt Noomie.


 N: Naturligt snygg 
 O: orolig av sig

 O: Ordning och reda? Nae..

 M: Mycket duktig med ord.

 I: Innovativ

 E: Egen, Du gör alltid Din grej. Gärna mot folks vilja.


Det här är Karin. När hon fyllde år fick hon blommor och sång.
Hon var jätte glad. Tänk att det var hennes dag idag. Så tänkte hon.
Noomie idag är det din dag.
Hoppas du är minst lika lycklig som Karin.


Med kärleksfulla hälsningar. Din fru.

När lördagar blir som måndagar

Kanye West har åter hittat sin rätta plats i mina högtalare. De va länge sen jag hängde med Kanye. Känns skönt att ta upp kontakten igen =).

I övrigt så vakna jag typ 1 idag. Vet inte när jag sov till 1 senast. Somna typ halv 6 så.. de har ju sina förklaringar. Kunde bara inte somna inatt. När jag höll på att somna fick jag plötsligt för mig då jag hörde massa ljud, steg oich släpande från övervåningen att de brann. Jag började lukta frenetiskt efter röklukt och vimsa runt i mitt rum och la mig tillslut stel som en pinne i sängen och tänkte, snart skriker dom att de brinner. SOMNA MÄNSKA OCH SLUTA KOM PÅ SAKER.

Nu är jag uppe i alla fall. Och jag håller på att:
- Storstäda "lägenheten"
- Tvätta MASSA tvätt
- Renbädda sängen
- Vädra mitt rum

Är helt enkelt helt sjukt huslig. Fattas bara att man skulle laga mat samtidigt.

Efter städning väntar en debattartikel på mig, den vill bli skriven. En annan artikel skall granskas och helst ska en hel del liturgik läsas in. Vilken Lördag va. Blir inte bättre.

Ser fram emot ljuspunktenTORSDAG. Då åker jag hem för att Fira Chriss student och får ÄNTLIGEN träffa älskade Jimmy som äntligen är tillbaka i livet.

Kanye väntar. Hej.

Självisk må hända



Kan du inte bara stanna kvar här hos oss Lunte!!!

ibland så..

Ibland är naturen så oerhört överväldigande. Så intagande att man vill sätta sig rätt ner på rumpan och bara gråta.

Ett år senare.



Lite äldre
Lite smartare
Lite mognare
Lite snyggare

You n' me Nome <3

De går så bra så..

Nej, fy vad jag inte orkar plugga mer nu.. för jag har ju fått SÅ mkt gjort nu på eftermiddagen...

Jag har skrivit in mina anteckningar, har inte lyssnat klart på en föreläsning på internet. Jag har inte läst debatt artiklarna. Och framför allt inte läst Kapitel 11. 

Däremot har jag ändå hunnit

Faceboka
Beställt böcker (de har ju i ju för sig med skolan att göra)
Twittrat LITE
Facebookat lite till (ja jag vet inte hur de stavas)
Läst bloggar.
Byt om till mysbyxor 
Ätit en påse godis.

Hurra för mig.

 

en trött måndag.


Så va det måndag. Den fantastiska konfahelgen men sol och underbara konfirmander är redan förbi och jag är tillbaka i föreläsningssalen och min dator. Jag har en hög med saker att få klart med men de ger mig dessvärre inte eld i baken. Måste sluta tänka att de löser sig. De mesta ska ju vara klart redan nästa vecka.
Tills dess:
- En Paneldebatt.
- Ett seminarium om tro och vetande.
- Ett PM (en skriftlig inlämning) i Liturgiken (har inte boken.. den måste jag jaga reda på...)
- Välja en debatt artikel.
-Skriva en Argumentationsanlays a la krånglig på den debattartikeln.
- Skriva ett motartikel.

Sen är de hem till götet och STORFIRA Chriss som blivit stor och ska ta studenten. De är ju så man vill gråta. Nu börjar man inse att han inte längre läspar lite lätt, han går inte på lågstadiet längre. Han är ju snart vuxen..

Sen är det tillbaka till Uppsala och skriva tenta, planera resten av konfalägret och förbereda lektionerna inför sommaren.

Jag slutar ju om mindre än 3 veckor. Men stress brukar vara bra för mig. Så de ska nog gå bra.
Nu måste jag slänga mig ner i mina anteckningar och böcker.

Har sagt till mig själv att plugga till 8 ikväll, senast. Så hej då.

Snart helg.

Sitter och fixar inför morgondagens konfahelg. Med boende, lekar och annat grejs. Ska alldeles snart gå och be. Beyonce sjunger för mig och mina kinder är varma. Jag är lite hungrig också..


Imorgon innan konfagrejs ska jag på Studiebesök i Uppsala Domkyrka på Liturgisk genomgång av kyrkan. För den "vanlige svensken" kanske detta låter ofantligt tråkigt och torrt. Men det är det inte. Kyrklokalen/r bara som lokal, byggnad och gudstjänstrum med all sin utsmyckning, målningar och dukar, altare, fäger och allt har SÅ mkt att säga om Gud. Så ska bli intressant och se vad Uppsala Domkyrkas fantastiska kyrka har att säga om denne Store, store Gud.

Tillbaka till papprena.


Vilka vägar leder till Gud? Leder alla vägar till Gud, eller endast några? Bara en religion? Vad säger ni??

fråga

Jag har fått fler kommentarer ( av folk i den vanliga världen) om att prata mer teologi och åsikter på min blogg. Håller ni med om det där ute..?

Vemod och frågetecken.

Vad sjukt himla mycket det är man inte kan.
Har suttit en stund nu på eftermiddagen och lyssnat på Lunds stifts Biskop, Antje Jackelén. Hon pratade om Teologi och vetenskap, darwin och den ständiga konflikten mellan kyrkan och vetenskapen som präglat vår historia så. Shit vad inte insatt jag är i den debatten, forskningen, anything. Jag menar för det första så fick jag knappt lära mig ngt om darwin, evolutionsteorier eller liknande i skolan.. dom sidorna klipptes bort.
Ja i alla fall när jag gick i de lägre klasserna, och i de högre klasserna har jag inget minne av de alls.
 (Ser nog annorlunda ut idag). Vilken kunskaps lucka. 

Och så finns de så himla mycket att lära sig, kunna, fundera över. Och jag kan inte säga att jag över just detta ämne känner en svindlande längtan över att läsa mig in på det. Borde jag de? Antar att jag kanske förväntas känna ett intresse för det.

Sen för övrigt är det onsdag. Ännu en vecka finner jag mig sittandes och inte fatta vilken dag det är eller vad som ligger framför...eller nej. snarare vad som ligger bakom. Va? Är det inte första Januari idag? Varför har ingen sagt något?? 

Fick för övrigt (igen) mycket glädjande nyheter idag att en älskad person kommer troligen flytta upp till Uppsala till hösten. Hurra, hurra säger jag då.

Imorgon är det gruppdiskussion och seminarium som gäller. Och på Fredag är de studiebesök med Litugik kursen för att sedan köra ner till Åkerögården på Konfa förträff. Och det är något jag ser fram emot.

Lady B



Magiskt

idag är det...??

Hej.

Det är söndag... eller ja, måndag är de väl egentligen. Har ingen koll på dagarna längre som bara grötar ihop sig. Har varit och firat Emmas (min kusin) konfirmation i vårgårda idag. Hon va så fin. Efter att ha träffat släkt och annat folk så rullade vi proppmätta tillbaka till Göteborg, jag o chriss somna som griskultingar i bilen. Vi kom hem sent natten till idag.

Kvällen har spenderats med 9månader bäbis som är nästan lika stor som en 2åring. HUR SÖT SOM HELST. Noomie va barnvakt och jag var assisterande barnvakt. Sjukt lycklig över att få assistera och vagga de lilla stora livet till sömns. Problemet va bara de att han verkligen Inte ville sova. Han va så trött att han bara grät och lekte med tunga ögon med en boll.. Men tillslut med vällingflaskan i handen somna han i min famn med huvudet på jannies mage.

Sovande barn är så fantastiskt fridfulla att titta på.

Imorgon gäller de Beyonce på Skandinavium. Innan de ska ja och fru ut och äta med Pappa och Linda. Kommer bli en kväll att minnas =). Tänk hon kanske just nu ligger och sover på ngt hotell i Min stad.

Nu somnar jag.
 
Hej.

Hemlängtan och gröna träd.

Har precis lärt mig länka på sidan. WOW. en helt nu värld av teknik och möjligheter. Kanske kommer de någon länk i deta inlägg med..kanske..

Twitter är ju farligt ju. Fastnar ju direkt. Måhända är de värre än Face..nä de kan de inte vara.. ja de återstår väl att se. Kika gärna för där om ni har intresse att följa mitt fantastiska liv i Mc donalds form.
Här hittar ni det.  (där har vi den)

Imorgon åker jag hem. Ska bli super nice. Ska hem och se på BEYONCE. Jag är redan sjukt taggad för det. Tycker hon är så fantastiskt mkt Kvinna.
 
Men först har vi idag. Skolan är slut för dagen, tentan ligger bakom. FRIHET =). Ikväll ska jag ha min ungdomsgrupp, KRUT. Vi skall vara ute och leka, capture the flag eller något liknande och sen göra det som man måste göra när de är så gött väder, a förutom att klättra i träd och liknande. Vi ska grilla.

Kanske borde jag packa nu...så har man de klart.. och med tanke på att jag packar långsammast på jorden så.. ja.
 


Alla rätt.

Så då var man helt med på tåget nu då. Twitter är införskaffat. Varför vet jag inte. Jag bara följer strömmen, jag är ingen himla lax inte. Inte idag. Eller igår.

Här har ni mig

SKATESUGEN!!

Klockan är ju för Farao halv 2. Gode tid. (bara kombinationen av de 2 uttrycken tillsammans, hahaha) Men jag har så mycket adrenalin. Kan inte somna. 
Efter valborg och allas skatande på rampen blev jag så sjukt skate sugen. Vill kunna skata på riktigt. Så jag har tänkt mig till att göra det till sommarens projekt.
Idag såg vi Lords of Dogtown vilket inte gjorde de hela sämre, alls. Det var som att spruta tändvätska på en eld. Jag satt med ögon stora som klot och spände kroppen, såg så härligt ut när de gled omkring på sina brädor. Jag vill med. Jag kunde inte sitta still ikväll, har pratat i ultrarapid skickat sms till Jimmy och bett att han skall lära mig i sommar.

Man borde ju distansplugga och surfa på fritiden. Eller plugga i ett mer uppbyggligt land, roligt land. Eller bara skita i allt och endast göra det som är kul. Skapa sig en egen värld. Det hade varit något.

Mina ögon är så trötta..men inte min kropp. Den är HYPER stressad. Nä, om man skulle ta och skaffa twitter när man ändå är igång.



Svar!

Lovade svar på frågorna ikväll. Så här kommer dom.

Vilken är din favorit glass?

Jag tycker inte så värst mkt om glass faktist. Men nån gång ibland, visst. Och måste jag välja så... Magnum mandel, och Björnen och lejonets äpple-kanel.


I vilket samfund vill du jobba i sen när du är färdig och varför?


Det är en svår fråga. Jag vet inte det än. Jag vet inte ens om jag vill jobba i frikyrkan eller inom EFS (Sv. kyrkan förening). Det är nu man sitter och brottas med teologi och bibelsyn gudstjänst utformningar och massa annat och jag har medvetet valt att inte tänka så mkt på det detta året utan bara försöka vara lyhörd, jag tänker mig mer aktivt börja fundera över det under det kommande året. Så återkom gärna då.


Vad är noomie bästa egenskaper och varför?

Ärlig
- Man vet vart man har henne. Och jag tycker ärlighet är en mycket vacker egenskap. Den egenskapen gör mig trygg
Omsorgsfull - Noomie har ett fantastiskt hjärta.  
Rolig - Finns inget som är så befriande med en människa som har Humor. Jag har KUL med noomie.
Egen - Hon gör saker och ting på sitt vis. De gillar jag.
Envis - Noomie ger inte upp i första taget. Hon är en fighter på alla håll och kanter. Det är oerhört inspirerande.
Trogen - Man kan ALLTID i ALLA lägen lita på henne.
KREATIV -  Noomie är fantastiskt kreativ. Hon är bla sjukt duktig på att måla och på att fota.

De finns många många fler...




Vilket samfund tillhör du och vad har du för syn på Svenska kyrkan och EFS?


Jag tillhör EFK, Saronkyrkan Göteborg. Men nu när jag bor i Uppsala går jag i Kyrkan i en EFS församling som heter Mikaelkyrkan. Trivs jätte jätte bra där.

Att säga vad man tycker om Sv. Kyrkan är skit svårt. För den är oerhört stor och ser så olika ut på olika håll och i de olika stiften. Det jag kan tycka är tråkigt att se tendenser där man inte längre ser Bibeln som Guds ord, man viftar bort dess auktoritet och då frågar jag mig vad man har kvar att bygga sin lära och kyrka på..människor?

I det stora hela så älskar jag mångfald (olika typer av gudstjänster, musik, kläderna, nattvardsordningar, arbetssätt osv.) så länge den sätter Jesus i Centrum och jobbar för att hjälpa människor till ett liv med Jesus. Och både Svenska Kyrkan och EFS är annorlunda på många sätt från det jag är van vid. Men det finns mycket som jag har att lära av men samtidigt finns det givetvis också saker jag kan reagera på och ställa mig frågandes inför.
Men jag tror det är viktigt att komma ihåg att alla kyrkor har sina brister och utmaningar. Men vi kan alltid jobba på att bli bättre.

(de blir mitt svar utan att säga för mkt eller för lite)


Vilka länder stod emot varandra i Koreakriget?


Kolla wikipedia.

Aldrig mer skriva, eller aldrig mer läsa?

Aldrig mer läsa. Även om de skulle handikappa mig enormt. ÄLSKAR att skriva (för hand).


Tack för alla frågor. Haha. på återseende.


"fan va de jengnar"

Hjärnan har sagt stopp på belägg för att ta in mer fakta nu. Kom igen hjärnan. Lite till!!

Det smattrar på mina fönsterrutor, regnet öser ner. Barnen står knökade under de lilla taket vid förskolans ingång och stirrar med öppna munnar på det ösande regnet.
Nu vill jag vara var som helst, bara jag slipper tentaplugga mer.

Eller, jag vill rättare sagt vara i vår sommarstuga utanför Forshem vid vänerskant. Vill rusa in genom den gamla ladugårdens gigantiska dörr med blöta solbrända ben och kinder och fuktigt hår och huttrande sätta mig i höt och bara titta på regnet. Lukta på sommarregnet, långt borta från trafik och trendiga caféer, krav,mål, drömmar och människor i plural. Bara jag och Gud. Ensamma i regnet.


Regnet har stannat upp.


back to life.
 Back to reality.

Tentaplugg och hemafton

Tack för frågor. Ska svara på dem sen. Typ imorgon för idag har jag sjuuuukt mkt fakta som ska in i hjärnan innan kvällens Hemafton. Fest på Johannelund, Yej =). Och imorgon är de Tenta.

lär,lär,lär

FRÅGESTUND

För övrigt.
Älskar frågestunder på alla andras bloggar. Jag vill också ha en sån. Så nu utlyser jag en sån.
Någon som har en fråga, om vad som helt!

Go, go!

Brev och inlärningsförmåga

Nu har jag haft sista seminariet för delkurs 4. Och på Torsdag skall tentan skrivas för kursen. Kyrkohistoria, typ. jag har en hel del att plugga in är inte sugen på det i överhuvudtaget.

Sommaren börjar närma sig. Det är för sjutton Maj. Snart behöver jag parallelt med delkurs 5 börja planera inför sommarens undervisning på konfirmationsläger. De skall bli spännande. Ska få träffa alla konfirmanderna om typ sådär 2 veckor, spännande.

Fick ett brev idag, ett riktigt handskrivet brev. Ett rosa brev med påklistrade saker och handskrivt, hela kittet. Vilken glädje. Anna Laago, du vet minsann hur man skall göra en ung kvinna lycklig du. Nu har jag skrivit en svarsbrev till henne. Känns som en blandning mellan att gå på lågstadiet/mellanstadiet och att vara en karaktär ur någon gammal kostymfilm. Fattas bara en penna med fjäder och bläck.

Om 6 dagar skall jag se Beyonce Live på skandinavium. LIVE, BEYONCE i samma mening, de kommer bli gaaalet.

Ne ni, har ingen som helst diciplin i mitt rum till att plugga. Om man skulle bege sig till biblioteket 50 meter bort?

wish me luck.


Efter solsken kommer regn

Jag mådde illa när jag vaknade imorse eftersom jag sovit så lite i natt och natten innan det med. Då blir man illa mående. Dessutom hade jag försovit mig missa därför föreläsningen. SUGER, de va genomgång av grejer som kommer på tentan på torsdag. MEn har hookat anteckningar så de ska nog lösa sig.

Har haft en fantastisk helg. Nome har varit här och målat allt i färg så där som bara hon kan. Vi har varit i stockholm och hängt med guldkorn och schooolen. Ätit GOD italiensk mat och ignorerat allt vad plugg heter, nästan. I söndags kom även Lunte upp. Willy var också i stan.
I lördags äventyrade jag genom Sthlm innestad på en pakethållare, det var spännande minst sagt, fick lite kambodja flashbacks. Tack gode gud är inte trafiken lika kaotiskt i lilla Sverige som nere i Asien.

Traskade med en sväng i Jesusmanifestationen. Det finns mkt att säga om denna tillställning. Men man blir ändå varm i hjärtat när man går där och ser de övriga 17 000 traska med. Vi är fler, vi är olika, men vi kan ändå sammansluta oss kring en och samma sak, allts centrum. Och mitt i tåget går en Katolskpräst en Sv. kyrklig eller Ortodox och en katolsk..har inte koll på alla de där kläderna. Han ser ju i ju för sig mer ut som en ortodox präst mannen i helsvart som katolik, ja männen längst ut är i alla fall Frälsis soldater. STORT om man ser bak i historien.



Sen är det ju detta med att det är Maj. Det är hur gött som helt. för gött, man glömmer bort skolan och har lagt pluggmotivation och målsättningar i vinterjackans innerficka. Hej så länge. Inte bra. Inte bra.


Bara att jag sitter här och bloggar.
Hej då.

Valborg i Kungsängen






Det blev valborgskväll i Kungsängen, första gången där. Efter chillgrill och hänh vid skaterampen spelade Royal Radio. 
 


Nu ska jag ut i solen fort som bara den och skriva om Clara kyrka och försöka läsa lite. Tenta om en vecka... Ikväll kommer Noomie. Det är för bra för att vara sant =).