Bytte ut...

Idag har jag bytt ut lördagsgodis mot lördagsplugg. Gör det mig nyttigare då? Får jag poäng för det?

Sitter i mitt lilla rum med lysrörslampan tänd, omgärdad av böcker och anteckningsblock och köttar uppsats, uppsats, uppsats, uppsats, sa jag uppsats?

Veckan har jag spenderat i vårt lilla sommaroxford. Suttit i 23 grader och strålande sol och läst i Christ Church medow typ hela veckan. Riktigt gött, lyckades till och med bränna mig. VÅRTECKEN. Dock har detta nu gått tillbaka något. För tillfället är vi nere på sisådär 14 grader. Japp, de var dagens SMHI rapport.

Bjuder istället på torr kristen humor.


Ha ha...

Gött

Dudes,
Det är inte ens vår här längre. Det är sommar!

It's official!

Hej,

Som ni säkert har förstått har mina fyra år av teologiska studier börjat gå mot sitt slut. Det innebär nya tider, ute i 'verkligheten'. En av de större frågorna detta året har mig har därför varit var i hela friden jag skall ta vägen när jag blir klar. Var Gud vill ha mig? Om jag skall prästvigas osv. Stora, svåra, spännande och kluriga frågor. Men som den fina Gud han är, så har Han varit trofast i ännu en ny fas i mitt liv och öppnat en väg för mina kommande steg.

Jag har fått priviligiet att börja jobba som Ungdomspastor i en enastående fantastisk församling i Göteborg som heter Fiskebäcks Missionskyrka. Det innebär alltså att jag äntligen får komma hem till min älskade västkust, vara närmre min familj och äntligen få jobba med ungdomar igen. Jag är en väldigt lycklig och tacksam! Så folk, från och med augusti, då hittar ni mig här:

Men innan dess. STUDIESLUTSPURT. Därav behövs nu sömn!
God natt <3

Drömmar.

I natt drömde jag många drömmar. 

1. Jag drömde att
Anna förklarade för mig att jag var korpulent. När jag inte höll med henne skrattade hon åt mig för att jag inte kunde förstå hur himla tjock jag var.

2. Jag åkte Snowboard, fast med mina fötter utan bräda och i lera på nån kristen festival. Det var någon fin blandning mellan att åka snowboard och skridskor. Det var kul tills en skoter och en bil lekte runt i leran och förstörde konsistensen och gjorde det skitsvårt att glida.

3. Jag ledde lovsång på två församlingsmöten för två olika församlingar. Mötena pågick parallellt och jag åkte Snowboard/skridskor emellan dem. Utan att de visste det givetvis. Smussel, smussel.

4. En av killarna i mitt lovsångsteam, som råkade vara en blandning mellan två av mina vänner skulle spela kajun. Men när vi repade satt han med en liten, liten glasask/burk och pilla med något vitt stup i kvarten. Inser plötsligt att det är kokain han snortar, stup i kvarten. När jag frågar honom varför i hela friden han snortar kokain svarar han sakligt att han har hjärfel och måste snorta kokain för att hjälpa blodflödet. Ok.

Frågor på det?

Snart kommer pappa <3

Solen skiner, Oxford är smäckat med turister och skolklasser. Alla går och sitter ute och njuter av solen, värmen och våren. Jag sitter fängslad inne på mitt vackra bibliotek. Men det spelar ingen roll hur vackert det än är. Man vill ju bara vara ute. Men, men, nu är man vuxen och måste ta ansvar. Ansvar i detta nu innebär att få in mina skoluppgifter i tid. Har bara några få, få veckor på mig innan allt snyggt och prydligt skall lämnas in. 

Peppas av vetskapen om att min älskade Far snart kommer på besök. När han kommer måste jag vara klar nog för att bara ha finslip kvar. Det är en bra deadline att jobba mot.
Visst är han fin? Bättre pappa finns inte.

Den som...



Den som går med Gud går aldrig
ensam.



'Ty Herren, din Gud, går själv med dig. Han skall inte lämna dig eller överge dig.'
5 Mosebok 31:6b

Kompensation

Ja, jag vet att jag varit dålig på att uppdatera er om mitt spännande liv. 

I Söndag var jag i fängelse. St. Aldates åker typ en söndag i månaden och har Gudstjänst i ett av fängelena utanför Oxford. Det var fantastiskt att vara där. Älskar det. Så rätt, det är där vi skall vara. Det är fantastiskt och möta de som sitter inne med. Prata med dem, be med dem och tillsammans få lovsjunga. Detta fängelse som vi va på i söndags är inte ett högbevakat fängelse. Kanske skall åka till ett högbevakat fängelse nästa vecka på Alpha kurs. Det hade varit fint.

Har forsatt spendera mina måndagar på ACT:s ministry som jobbar med ex-prisoners, hemlösa och fattiga. Jag har fått några underbart fina vänner där. Det är min sista gång nästa vecka, vilket är supertrist. Kommer sakna de människorna så mycket! En del av dem kommer till min glädje även på söndagarna så då får man se dem då med!

Jag har påbörjat min fjärde och sista uppsats denna vecka. Är i "välja litteratur och börja läsa" stadiet. Fantastist, jag kom fram hit. Fjärde uppsatsen. Har en del att korrigera på de andra tre. Men det stora och grova jobbet är klart med dem. Måste snygga till och justera om lite bara. Snart är de inlämnade för slakt och betygsättning. Kommer vara en befriande dag!

Var på skottisk folkdans grej i St. Aldates förra veckan. VANSINNIGT ROLIGT! Vad glad man blir av att studsa runt och snurra och ha sig. 

Ikväll skall vi ha påskmiddag, jag och mina tjejer i min smågrupp. Kommer bli epic skulle jag tro. Julmiddagen vi hade i julas var ENASTÅENDE. Så hoppas på detsamma ikväll. 

Hej så länge!

London

Nu serni. Nu skall jag bjuda till med en bildbomb från när jag vara i London med min fina vän Lincoln häromsistens. Håll i er! Kommer både byggnader och obligatoriska turist javisst bilder!



Anlände till ett soligt vårig London. Så soligt så att jag till och med fick skymma solen för att kunna ta kort på Big Ben. Konst. Jag vet. Konst!
Parlament


Westminister Abbey med helikopter.

Obligatorisk bild i telefonkiosk à la London
Buckingham Palace

Tower Bridge
Bästa promenadstråket nere vid Thames

När månen kikade fram mellan molnen vid Big Ben tog jag mitt pack och drog mig tillbaka till Oxi.

Studier är mitt mellannamn


Ja, For now i alla fall.

Jag har varit i London och utforskat. Tog bilder åt er. Skall uppdatera bloggen med dem. Fin stad. Måste åka tillbaka snart. När jag inte är i London är jag antingen här:

eller I mitt rum
Alternativt nått alternativt café. Som nu till exempel, nu sitter jag på ett alterntivt konstcafé med fula tavlor och skriver uppsats, twittrar, somnar och dricker kaffe. 

Det är termbreak på Oxford University, vilket innebär fröjd. För alla undergraduates åker typ hem till sina mammor och pappor och låter oss andra få plats på biblioteken, gatorna och parkerna. Under dessa 6 veckor av uppehåll skall jag finalise alla uppsatser så jag kan lämna in dem i börja på nästa termin som börjar i April. Oxford University har alltså tre terminer.

För övrigt är det vår här. Då menar jag inte svensk marsvår med 2 plusgrader något smältande snö och kall sol. Utan vår som i 10-15 grader och sol var och varannan dag. Behöver nog inte göra någon längre utläggning om vad jag tycker om det. 

Nej,
Så. De får va nog med livstecken från mig for now.

xoxo.

Han.




Ny
favorit om han som har gjort allt.




Quidditch

Svar på Helenas fråga om hur de spelar quidditch, så flyger de givetvis inte. Men de har kvastar alternativt pinnar som de måste springa med, så spelar de med bollar och gör upp en harry potter quidditch plan fast nere på marken då. Ser ut typ såhär:



Hallå, hallå.

Hallå, hallå!
Så  inleder jag sällan ett samtal. Ska nog börja med det. Låter väldigt roligt.

I alla fall. Sen sist har Sverigefolk varit här på besök. Några för att besöka konfrens i St. Aldates, nån för att kolla in kursen jag läser. En av dem var Jens, som ni ser här fotograferandes Christ Church College smått mäktiga byggnad. Sen en bild på Jens och Oliver på C.S Lewis pubhäng, Eagle and Child.


Varit på konfrensen NEXT GENERATION i St. Aldates.

Varit på Harry Potter liknande "Roddterminsavslutnings trerättersmiddag" i Queens College stora matsal. Alla i sina robes. Plötsligt slår en man med en hammare i bordet. Alla reser sig upp då lärarna kommer in i sina robes och sätter sig vid the Head table. Ville ta kort på dem, men min kompis som pluggar på Queen's sa att de va strikt förbjudet att ta kort på dem under måltiden. Så jag skippade det.


Mina bordsdamer och roddtjejer:


Hon i rött hår här leder en Harry Potter klubb i Oxford samt spelar Quiddich. PARALLELUNIVERSUM!

Jag har också varit på en mexicansk fund-raising kväll för Commonwealth house. 

Lite så har de sett ut. Så vet ni det.

När blev jag gammal!?

Han var ju bara en dreglande bäbis med fyra tänder förra året, idag åker han till Bali. SJÄLV!!?
Någon måste stoppa honom, han är ju bara ett litet barn. 

Trodde jag... fast vi har visst båda två blivit gamla. Jahapp. Här rusar bara livet iväg utan att fråga mig om lov.