Vår.

Jadå, medan ni i Sverige pratar om vår. Snö som smälter, snödroppar som kommer upp och sånt. Så kan jag göra er avundsjuka med att informera om att vi haft snödroppar i 1,5 månad. Vi kör med sådär 14 grader och nu och då en mycket värmade sol. Igår fylldes till och med parkerna upp med solande och pluggande människor. Känns dock konstigt i hela kroppen, man är så van vid att vår, våren skall komma mycket senare. Men, jag klagar inte. Jag gillar.

Återgår till plugg.


innovativt



Om Sanningen.



To to to torsdag

I fredags natt blev jag klar med en uppsats, ja eller klar nog för att sändas in för slaktning till min handledare. Med anledning av att fira detta och bara ha allmänt trevligt gick jag Lena och ut och åt på den underbara och billiga puben 4 candles i lördags kväll. Supertrevligt, som alltid.
Veckan har gått ut på att hitta rätt i nästa uppsats. Läst om teologisk reflektions metodologi. Sådär lagom torrt. Men har vägt upp det hela med inspirerande pluggutrymmen samt min studdybuddy Lisa:
Hittade ett spår av en svensk i mitt skrivbord:
Igår var det askonsdagen, alltså början på kyrkans fastetid. Jag inledde fastan med att gå på fantastisk askonsdags gudstjänst i Christ Church Cathedral över gatan. Gode tid vilken fin kyrkbyggnad. Gudstjänsten var också bra.
För er som funderar över vad fastan innebär så kan jag rekommendera denna lilla texten. Inpirerande.
Jag kommer att ge upp facebook för min fasta. Det är första gången jag är ifrån facebook sen jag skaffade det. Om jag behöver det? JA! Facebook gör mig sjukligt självcentrerad. Ska ängna de kommande 40 dagarna åt att försöka lyfta blicken lite från mig själv och istället ge den nya extra tiden till att lära mig att se på Jesus lite mer istället.
.
.
Idag kom svenskar hit. Ska kolla upp min kurs samt gå på konferensen Next Generation i St. Aldates som startar imorgon. Alldeles snart dags för att bege mig ut och möta upp några av dem för att visa dem Lewis och Tolkiens pub.
.
Hej på en stund.
Dagens lovsång.

Lite mer längtan...

.
.
.
...efter Gudsnärvaro.
.
.
.
.
.
.
.

För övrigt.

.
Nått av det bästa jag vet är att höra andra berätta saker Gud gjort i deras liv. Brukar inse att jag då ofta börjar le för mig själv alternativt bli alldeles tårögd samtidigt som jag växer flera meter för att jag blir så stolt över Jesus. Om man nu kan bli det? Men de är en så fascinerande känsla att känna igen Gud i andra människors liv. Han gör saker för andra som han också gjort för mig, han har karaktärsdrag som återkommer och en personlighet (!) som man kan känna igen honom på. Då brukar jag typ mumla för mig själv:
"Ja, haha, så typiskt Gud."
"Ja, de är min Jesus det."
Som om det vore min bästa kompis alla prata om.
Min finaste Jesus. Vem vill man känna mer än Dig?

.

.
.
.
Skriver uppsats och knarkar Gudsnärvaro.
God I look to you.
One thirst.

Alla hjärtans dag.

Min älskade, min Jesus
(Må låta cheesy, men inget är mer sant. )

På senaste tiden har jag...

...lämnat England
...Träffat min "fru" (och mamma, chriss, jocke o Anna.. men fick inga kort på dem)
.
...Efter ytterligare lite fix åkte jag dagen efter hem till England (oups skrev jag hem?)
.
...Varit på x antal Tim Keller talks i Oxford, Town Hall! (kan efter lyssnas på här: www.thisisjesus.org rekommenderas starkt. Särskilt dig dig som funderar på om kristen tro är något att ha!)
.
...Rott (stavas det så?) på roddmaskin och gjort ett test race på floden inför kommande torpids. Hardcore vill jag lova.
.
Sett det riktigt Narnia snöa i Oxi. Mysigt.
.
...Berättat för engelsmän och amerikanska kvinnor om Edna. Så nu är min galenskapsgris ur säcken.
...haft huvudvärk
...pluggat
...träffat vänner
...tänkt på framtiden.
.
.
Och ni? Hur har ni det?

Det du har gjort för en av dessa mina minsta...

Det är något särskilt när man får sitta en hel kväll med de våra "tilltufsade" (för att använda bästa Carl-Erik Sahlberg präst i St. Clarakyrkas ord) vänner i samhället. Det är okonstlat, livsnära och befriande opretatiöst!
.
Jag älskar det! Visst, det är inte bara mys, skratt och glädje hela tiden. Tvärt om. Det är mycket sår, traskiga relationer och onda spiraler som ständigt kravlar sig in i deras liv. Det gör ju givetvis ont att ibland bara stå där hjälplös bredvid och kanske bara kunna erbjuda ett öra och sällskap. Men det är ändå så vansinnigt meningsfullt och perspektiv givande.
.
Tror inte socialt arbete är Allt kyrkan skall göra. Det var Inte det Enda Jesus gjorde. Men det är då sannerligen en sak vi skall göra.
.
Det är något särskilt när kyrkan sträcker sig ut till dessa våra tilltufsade. Med mat och kläder. När vi ger dem som inte har en röst en röst. En tröstande axel att luta mot och ett stöd igenom dödskuggans dal med en kärlek starkare än världen. När vi med små steg får gå med på förlåtelsen väg, på helandes väg. När vi får vara familj med dem som ingen familj har. Där blir Guds rike inte längre ett begrepp utan en verklighet, inte längre en ide utan något handfast. För där mitt ibland dem står Han, går Han. "Det du har gjort för en av dessa mina minsta. Det har du gjort för mig" säger han själv. Så djupt identifierar Han sig med dessa...

Hej världen

Dagarna swichar förbi medan veckorna passerar.
De spenderas med näsan ner i böckerna, fingrarna på tangentbordet och huvudet malandes.
Jag äter också, och träffar lite vänner då och då.
Spenderar tid i kyrkan gör jag med.
Imorgon börjar engagemang med ACT-ministry umgänge och omsorg för de mer marginaliserade. <3
.
Det har snöat idag. Små pytte små flingor.
Is på floden, no rowing :(
Spenderat dagen med träning och bibliotek.
Avslutar dagen med bio.
.
Hoppas ni mår bra.
.
Kärlek <3

Mitt Oxford

Min gata/ My street

Min granne/ My neighbour
My river <3
Min park/My park
Min kyrka/My church
Jag har det bra jag./I'm lucky.

Rowing

Love it!
Kolla filmen (Klicka på Love it!) What's not to like? Så här ser det ut på på de tidiga outingarna, Kl. 06.30 och Thames är ändå full av båtar. Oxford är bra fint.
Idag var jag uppe med tuppen för att ro. Steg upp 05:50, lagom omänskligt. Ramla ner till båthuset och stod redo 06:30, tror ni inte de höjer 'red flag' 06:28. Red flag innebär att ingen får ut och ro. Denna gången pågrund av is på floden. Va så himla taggad på att ro så blev lite besviken. Men samtidigt, de va -8 grader och vi får inte ro med vantar. Så glad att få behålla mina fingrar. Hoppas på att få ro imorgon morgon istället.
.
Vi har torpids (tävling) om ca. 3 veckor. Skön upplevelse att ha med sig i bagaget, tävla i en tvättäkta oxfordroddtävling. High5.