Kvinna


jag tänker fortsätta läsa blondinbellas blogg, den är underhållande.

Dagens dryga:

" ne, men man behöver inte ha alla hästar hemma för att vara en bra ledare"

förlåt.

HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHA

Rudolf sa en gång " sol i sinne, brun inne" -motto

det är sommartid idag, need I say more?


Den Nya dagen

Gud,
Tack för idag.

Tack för:

- Nybakta Becka Bullar
- Träningspasset
- Vårsolen
- Handla med Becka
- För att du inte är tyst.

Amen. Och god natt


Jajemensan..


..."och så sågar vi, de gör inget... ta i... blöder det? Ne de går inte.. de kan inte blöda, finns inget liv här.
Va? Ne vi har inga bra sågar, de får funka med denna slöa. Så ja, de blir bra. Såga på!"


 jag blir så bedrövad på/över:

- " den gnislande sågen"
- Daltande
- Makt jakt
- "horeri"

ne nu går jag och lägger mig. Gud imorgon behöver jag en NY dag, med den där lilla hinnan runt om igen, eller en bra guide.

Någon har skaffat trumset och övar ivrigt.

Min dag: Sekulär skit.


tack.

Det är så skönt när bitar bara faller på plats. När folk vågar vara det dom är och kommer till sin rätt. Fantastiskt.
Tack.


jajemensan.

Jahadå, jag ha varit så duktig så idag.

Har bara facebookat en gång
Visserligen läste jag blondinbellas blogg, samtidigt som jag pratade med noomie om att jag måste sluta läsa den. jaja..
Har haft en effektiv men givande gruppdiskussion om skapelseberättelserna i 1 mos vs. Koranen inför morgondagens seminarium. Efter det gick jag och Hanna och tog en lång fika med en STOR LATTE. Det var väldigt trevligt.

Kom hem, slängde ihop träningskläder och drog till friskis. Styrka/medel pass. Sweet. Varför tränar man inte jämt? Det är ju så vansinnigt underhållande att träna i pass, man är så himla ocharmig, det är det charmiga.

Sen tog jag en promenad hem och passade på att snacka ordentligt med HAN där uppe. Och nu sitter jag och äter sallad. Visst vet ni.

Här slipas karaktären, kanske man skulle gå upp vid 7 imorgon också, fast man inte behöver, när man ändå är i farten...?

För övrigt är jag för tillfället kär i Chet Baker och vill bli nära vän med Giacomo Puccini, Opera kan sannerligen vara vackert.

Duschen ropar på mig. Bäst att lyda.


jag behöver:

-Sluta Facebooka
-lägga mig i tid
-äta regelbundet
-lära mig tjusningen med grönsaker (vad är grejen??)
-träna regelbundet och inte bara nån gång ibland
-gå till tandläkaren
-sluta härma folk jag går förbi- ouppfostrat.
-lyssna mer på Giacomo Puccini
-lära mig sjunga opera

hmm... vad va de mer...

-jo SLUTA UPP MED FACEBOOK
-och sluta läsa blondinbellas blogg.

jag börjar imorgon...

kanske

letar

Försöker hitta sin plugglust... jag vet att jag ska ha lagt den här någonstans..

hög på babies

spenderade hela gårdagens kväll hos Ede. Och till min stora lycka var de flertalet människors där jag like + en 3 veckor gammal babe och en 3 åring. Kan de bli bättre?



I'm off to town to meet elija. bye.

Liturgi

Idag har vi pausat från universitet och påbörjat en ny kurs på Johannelund, eller pastoralt moment om vi skall vara exakta. En introduktionskurs i Liturgik.


För det första. Underbart att vara tillbaka på J-lund. Borta bra, men hemma bäst känsla. Sen är det verkligen sån skillnad med lärare som faktist levande har en tro bakom sin lärarroll. Så jag myste hela förmiddagen.

För det andra  tycker jag detta med Liturgik är ett väldigt intressant ämne. Liturgik handlar om Gudstjänstens ordning, uttryck osv. Ex. på Liturgik kan vara nattvardsordningen, hur den är uppbyggd med så kallade beredelseord, syndabekännelse, trosbekännelse etc, psalmerna man sjunger, böner, att stå och sitta, liturgiska kläder osv. Och all liturgik...nästan bär ju på en berättelse, eller en symbolik. Det är menat att ha en funktion. Att hjälpa oss att närma oss Gud, att ge Gud plats att närma sig oss. Att tillsammans mötas, betjäna varandra med våra olika gåvor.

Liturgi är ju något som egentligen finns i ALLA de kristna traditionerna men de kan ta sig i väldigt olika uttryck. Sv. Kyrkans liturgi är något som är väldigt nytt för mig eftersom jag har en frikyrklig bakgrund. De liturgiska kläderna, processioner, hela nattvardsordningen, stå, sitta, buga, kläderna prästerna har på sig, nattvardsbordet och alla dukar, tyger, färger... men jag märker ju mer jag lär mig om liturgins bakgrund och symbolik att hela Liturgin i sig säger SÅ fantastiskt mycket om Gud, om vem han är, om vad han gjort, om vem jag är... och jag önskar lixom att jag fått lärt mig mer om det tidigare. Helt plötsligt får delar i Gudstjänsten som innan kännts som tomma och onödiga en funktion och en mening och jag kan delta med hela mig på ett annat sätt.

lite diffus kanske...måhända.

Jag frågar mig dock om litugin får den funktion den kunde ha när så få egentligen förstår vad den står för? Inte för att allt måste förstås helt och fullt... skapar liturgin plats för möte mellan Gud och människa, för vilka människor?



Nej men oj. Nu måste jag gå. Ska äta med ede, sara och...vem va de med??
Hej svejs.

Ha en fin fredag.

VAD ÄR DET FÖR EN DAG...?

Är det en vanlig dag?

 
Nej, det är ju så klart att det inte är någon vanlig dag, för idag är Janne-loffe/ loffe/ lady/ Jan/ Jay/ Beyonce B/ Yannis FÖDELSEDAG.
 


J- Jätte fantastisk tjej
A- Amazing
N- neurotisk
N- Naken, om hon inte har kläder på sig
I- Insiktsfull
E- Energikick.

Älskar sig Jan.

Släpp bara taget uppsala, de blir bra..

Uppsala tycks leva med lite separationsångest vad gäller att gå vidare till våren och lämna vintern bakom sig. Igår hade vi en regäl dos vår, inte SKITvarmt. Men sol och snön smälte hejvilt. Men idag kommer man upp och det är iskallt ute, solen är NÄSTAN påväg fram men ändå virvlar de snöflingor i luften, de tar inte fäste någonstans -tack och lov gode gud- men ändå.

Christer Sjögren är på besök idag i min hjärna ochs sjunger med klar stämma,  "I love Europe!"
WHY GOD, WHY??

Har bakat fantastisk pizza idag och nu tänkte jag faktist ta och städa ut förkyldning och snorpapper ur mitt rum, trots att näsan fortfarande rinner och det är lock för öronen. Ut.

Har lämnat kinapuffar och gått över till Nyponsoppa, det är ju helt fantastiskt gott.


Tandvärken är kvar..ibland.

när man försöker linda in något för att man inte riktigt vet vad man bör, ska säga, inte säga

Känner mig som Lina i Emil i Lönneberga. Jag har tandvärk. Har en känsla av att de är ett gigantiskt hål. Har haft ett hål.. ne min tand föll sönder för nått år sen på samma ställe... it seems to be back. SÄMST.

Inte för att jag inte vågar gå till tandläkaren. Jag gillar att gå till tandläkaren, men de är ju så HIMLA DYRT!!!  vet inte vart mina skattepengar tar vägen, men tandvården verkar tydligen inte få se skympten av dem.

Ont
ont
ont

Idag har jag fått skåda livets sköra sidor, hur ett psyke helt plötsligt bara kapitulerar och lägger av. Människans psyke är sannerligen ett mysterium på så många sätt...

Till något roligare. Björn Gustavsson har inte västkust, eller göteborgarhumor som jag innan trott. Björn Gustavsson har Frikyrkohumor. När han gör sina standups, då framför allt i melodifestivalen, då är det lägerbål han gör.
Sverige borde börja anställa sitts lands frikyrkor till att börja ta hand om pausunderhållningen på alla kommande event. De verkar ju gå hem.

ahh....tandvärk... Eeeeeeeemil!!

blä

Jag mår INTE bra. Nån form av förkyldningsmonster har invaderat min kropp, eller mitt huvud, ansikte, käkar, näsa hals. Har ingen värk i kroppen fryser bara och har ont i hela ansiktet, öron, näsa, hals..a ni vet.
Suger något så oerhört.

Igår skrev jag tenta kl. 8.00 på morgonen och morgonen kunde inte börjat sämre. Vi skulle gå från J-lund ett gäng vid 7. Ja lägger mig runt 22 med en unds av frossa, men tänkter att de säkert går över. Men icke. Jag låg och halv yra i princip hela natten, tittar på klockan kvart i 7 och tänkter att va skönt, kan sova en lite stund till, hon är inte ens 6. Men av någon anledning tar jag på nytt upp mobilen efter någon minut. HERREGUD!!
De va bara till att slänga upp mitt likbleka sömnlösa ansikte och slänga kläder och lite smink över mig och tvinga upp mitt smutsiga hår i en knut och sedan utan mat eller sömn eller hälsa ramla ut till de andra.
Jag var så trött på tentan att jag knappt såg vad de stod på tentafrågorna, men de kändes som de gick vägen ändå.

I natt har varit ännu värre, jag har feberyrat om vedaskrifterna olika kategorier och namn (de är jobbiga namn, vem vill rabbla, rigveda, yogurveda, samahitas arthaveda osv i sömnen? inte jag!!) Stapplar upp gråtfärdig vid 3 och ber Gud om sömn, kommer på finnemang idén med en blötkall handuk på huvudet. En mkt vis idé..gav i alla fall lite sömn.

Ja ja, nog om mina krämpor och febernätter.

Idag kommer Anna Laago, och vi skall ha roligt, hela helgen ska vi ha roligt. om jag kan bli frisk (typ nu!!) så kan vi leka i snön och vara som barn.

klippa av håret??

Funderar på att klippa av mig håret.. hmm.. typ ngn form av paige.

vad tycker vi om det??

tenta plugg

Så. Den enda tenta vi haft hittills denna termin har nu kommit tillbaka. Och jag trodde verkligen att jag skulle köra denna. Men kan gladerligen säga att jag fick G. Underbar känsla, så nu är det bara att lägga den bakom sig och se framåt. OCh det är Torsdag jag syftar på då. För då är det dags för terminens 2 tenta. I världsreligionerna. Det har varit en intressant kurs. Vi har haft två Orginal till föreläsare och de har ju verkligen höjt stämningen.

Har nämnt tidigare att jag printar ner allt på A3 papper innan tenta. Gjorde inte detta förra tenta.., blev bara inte så. HAr gjort de med det mesta denna tentan. Skall göra de sista nu. Taggad till 1000. Nu skall detta in.
Ljus har tänts för att få mitt sinne på min sida, och jack johnsson strömmar inspirerande ur högtalarna och får mig att känna att sommaren närmar sig även om det snöar ute och barnen fortfarande ser ut som michelini(stavas?) gubbar.

A3 block, CHECK!
Massa pennor i olika färger och tjocklekar, CHECK!
Anteckningarna, CHECK!
Varm tröja på i mitt skit kalla rum? CHECK!
Hår i knut, CHECK!

Ja men då kör vi. wish me luck.


sommarkvällar.



I sommar toppar vi högt över förra året. Med mig?

svag sida.

Jag har en fantastiskt dålig vana. Jag härmar folk. Hit och dit, kors och tvärs, folk jag känner, inte känner, just träffat eller som jag bara går förbi på stan.
Förvånas över att jag inte åkt på stryk än. Visserligen kan jag inte riktigt hjälpa det, det är som ett tixs.. och en extremt dålig vana på samma gång.

Kanske ska nämna det som svag sida nästa arbetsintervjuv.

Veckans sista dos.



Från uppsala.god natt vänner.

måste bara..

Det är sent och jag måste gå och lägga mig snart, men måste bara säga att jag är så lycklig. Just nu i denna stund. Lycklig och tacksam.

Jag är hemma i Göteborg denna helgen. Sveriges framsida och allt det där.
Man inser hur mkt fint man har här när man varit borta.

Kvällen har spenderats på Nome o Jannies inflyttningsfest med en väldans massa underbara människor. Känner mig hög på vänskap. (och en STOR portion socker).
Och gårdagen fick jag spendera "hemma" i saron. På OMG, med allt vad det innebär.

Nästa vecka är en intensiv vecka. Har nämligen tenta på torsdag. Och även om det kanske kan tyckas dumt att åka hem helgen innan tentan så känner jag mig mycket glad att jag gjort de. Jag behövde verkligen detta. Jag känner mig full av energi, perspektiv och sammanhang igen.

Hoppas er kväll varit bra med?
puss

Har blivit utmanad..

Here we go.

1. Jag hatar matlådor. Bara känslan av att värma upp maten som är kall känns oerhört motbjudande. Kall mat luktar äckligt.

2. Min balans är obefintlig när jag är nyvaken. Finns många som sovit på mitt golv som jag dunsat ner i när jag ska gå på toa mitt i natten eller går upp för snabbt på morgonen. Ramlar in i väggar och har mig. Vill passa på att be Ida och Anna om förlåtelse efter att ha ramlat på er 2 ggr på en och samma natt.

3. Jag har en galen förkärlek till gamla vackra skrivbord, helst sekrerärer. En sådan fick mig en gång till att börja gråta. Alla fack, lådor, trädetaljer och knoppar...ryser. överdriver inte!

4. Spenderade en lång tid av min barndom- ja fram till tonåren tror jag- med att vara arg/sur på att jag inte var en kille. Varför skulle man bli en sån där himla tjej.
 
5. Har tillsammans med mina syskon hjärntvättat min yngsta jockebaby bror med att han egentligen är dansk. Vi bilade ganska mycket hit och dit när vi var små. Och då hände det sig, typ jämt att jocke somna. Och när han väl vakna frågade han alltid var vi va. "Danmark, vi är snart hemma hos dig. ska de bli skönt att komma hem till din riktiga mamma och pappa". Han ger igen på oss nu, haha.

6. Har bestigit kebnekaises topp.

7. Har fantastiskt svårt för finska. Ja de mesta med landet finland.

8. Får ofta för mig att det nog ändå skulle vara praktiskt att vara Hora ett tag, snabba pengar. Glömmer på vägen vad Hora är för något. De ringer någon klocka i bakhuvudet... men kan inte förstå varför den ringer. Jag är galen.

Så. De va ngt i alla fall.

Jag utmanar:

nome.blogg.se
jajks.blogg.se
idas blogg (aaa..kan den inte i huvudet..)
christopherbuller.blogg.se


"denna dag, ett liv.."

Hej. (här följer PLADDER)

Det är onsdag idag, jag har trott att det varit onsdag hela veckan. Nu känns det som jag är i fas igen.
Började 12 idag, mycket skönt. Slipper man gå upp i ottan. JAg var skit duktig idag, jag gick upp bäddade sängen fint och satte på mig kläder som jag lagt fram åt mig själv dagen innan (sjukt strukturerat). smink, grejs och fix.

Sen in i köket, frukost för att sedan...pappadam...göra iordning matlådan. Detta är stort. För jag hatar matlådor. Återkommer till det i nästa blogginlägg.

Kom sen tidigt till skolan och satt i lugn och ro och väntade. Fick höra om F. galna dröm.

Han hade kommit någonstans i drömmen och leta fram någon som han fråga som berättade för honom, "det är här alla syndarna hamnar". Och blev chockad, "jag är i helvetet".
Den enda han hitta där som han kände var J i min klass och de är en galet snäll kille. Helvetet var inte riktigt som han tänkt sig, det var bara en enda stor granskog med små röda stugor. (norrland kanske..äh..de e la samma sak??)Haha..

I vilket fall som helst så lyckades han imponera på Djävulen och efter en mängd utmaningar blev Djävulen så imponerad och gav honom ett certifikat som gav honom obegränsad tillgång till Kinamat som sedan levererades av en skitsur demon som egentligen var en utklädd mupp. Hahahahahahahahahahahahahaa!!!

Efter en för en gång skull strukturerad föreläsning gick jag för att ha gruppdiskussion, gick jätte smidigt för jag och Hanna hade förbrett oss väl innan.

16.00 möte jag Axel på stationen. Woop woop. Han va i sthlm och kom ner för att visitera mitt hem idag.
Vi promenerade, jag kultiverade honom och släpa honom till domkyrkan, slottet, rediviva och ja allt sånt där fint man måste se i U:a.

Sen:
Gick vi hem (GICK)
Jag la in en tvätt
Jag lagade mat
Axel gjorde bästa kladdkakan
Googla massa grejer
och skickade viktiga Email.



Vi är kungar.

Imorgon skall jag hem till GÖTEBORG.
måste packa.


dagens dos...




en lite dos varje dag..


En liten dos Beyonce varje dag.






så.

Jag kissa på din wall noomie