01.00

Det blev en fantastisk biblisk maskerad på KRUT. Alla hade klätt ut sig skit bra, vi hade allt från mose i vassen till drottningen av Saba. Fantastiskt!  Själv fick jag och Hanna tag på utklädningskläder och satte på oss likadana kläder, marta och maria. Perfekt. Dessvärre var jag dum nog att inte ta ngn bild på oss, så nu får ni ju inte se hur himla fin jag var.
Vi åt vid liggande bord och lyssnade på orientalisk musik hela kvällen, och lekte diversa leker med nördkant på.
 =)



Mose i vassen var kunglig (ser ni korgen under honom?):


Nu är jag jätte trött. man är inte 12 längre, Ha Ha Ha (läses inte som ett skratt utan ordagrant) så nu tänkte jag sova. Imorgon är de både new wine konfrens, plugg och skaka rumpa på nation som gäller.
puss

Sol

Det är så hiskeligt soligt ute. Underbart.



Det är alldeles underbart ju. Jag vaknade dock tidigt imorse av någon sorts vägskrapa utanför som har rivit bort massa is. Har fortfarande ont i huvudet. Men vad gör det. Det är ju sol.

Barnen på dagiset utanför fönsteret roar sig med att slänga i isbitar i den enorma vattenpölen utanför deras staket. Påhittiga är dom minsann. Nu rensar de upp lite snö med sina små sopkvastar. Barn alltså.

Ikväll ska vi ha biblisk maskerad på Krut. Oerhört nördigt. Älskar nördigheter. De är bra för karaktären. Jag vet fortfarande inte riktigt vem jag ska klä ut mig till... babylons sköka? En sten, Korset, maria... ska försöka ladda upp bild här sen när jag är redo och klar.

Jag skall undervisa om evangelisation och vi kommer leka många nördiga lekar. Ne roliga lekar.

Har förövrigt inte galet mkt träningsverk från igår. Lite lagom. Men de var galet kul, som alltid =)

När jag kom tillbaka från träningen satte jag mig i köket på ettans våning. En massa bibelskole elever kommer in och pekar på mig, "det är ju hon. Det är ju samma person"
Vem då frågar jag. "Hon i Bourne Identity. JUlia stiles"

Jag hatar Julia Stiles. Hon är gnällig och har jobbig röst. Tycker ni jag är lik??


Noomie sa att hon är visserligen vansinnigt enerverande men snygg. De är som att bli jämförd med hillary duff. Hon är snygg men jobbbig. Ja jag vet inte ja.. men vi kan ju låtsas som att det är utseendet då. Jag bara ber till Gud att jag inte framstår lika grinig som hon gör.

Barnen har övergått till att leka med ballonger.. jag måste fila de sista på vad som skall sägas ikväll.

Ha en fantastisk fredag.


 


från ett stökigt rum

Nyss hemkommen från engelska parken, geijersalen för att vara exakt. Har varit på en fantastisk föreläsning idag om Islam, idag tog föreläsaren upp intressanta ämnen som könsstympning och de olika formerna av huvudbonad. jag hade ingen aning egentligen om alla olika sorters sjalar eller vad man vill kalla dem, visste ni?

De finns:

-hijab, den vanligaste sjalen i sverige..skulle jag tro. täcker huvudet.

-Khimar, är något längre huvudduk som öven täcker axlarna.

-Chador, som ett stort svart tygstycke som täcker huvudet och hela vägen ner till fötterna. Men hela ansiktet visas. Vanligast i Iran, Irak.

-Burka, Ingenting visas, ett nät är för ögonen så att kvinnan i alla fall ska kunna se ut. Vanligast afganistan, pakistan etc. Förknippas väl framför allt med talibanerna (dom galningarna)

Här har ni några bilder på de olika typerna:


(burqa x2, hijab och chador)

Kan tilläggas Koranen igentligen inte föreskriver användning av hijad eller burka, det som står (rätta mig om jag har fel) är egentligen bara att kvinnan skall klä sig anständigt. När väl Islam etablerades och började sprida sig var detta med sjal ngt som redan fanns etablerat rent kulturellt i de områdena och blev något som har levt vidare och sedan blivit en del av islam (av olika anledningar). Något som givetvis i vissa avseenden har blivit något kvinnoförtryckande, men inte på ett sätt så man kan säga rätt och slätt egentligen att det är ett kvinnoförtyck. Men visst finns det en skillnad mellan att välja att bära hijab, eller chador och att tvingas till det. Där emot burka, känner jag mig personligen väldigt skeptisk till. Den tar ju bort allt vad personen är, vad kvinnan är. Inga former, kroppsdelar, inte ens ögonen...stort tvek på det alltså, stort.

Från det ena till ngt helt annat.

Jag har börjat slänga mig med medelålderskvinnors uttryck som:

-Sug på den
-Vilken fest vi kommit på
-Känna pulsen

Och liknande. Det går bort alltså. lägg ner.

Nu måste jag återgå till allt jag har att göra.

Ikväll blir det ki-box ikväll. ser fram emot träningsverk imorgon. Imorgon för den delen har vi krut, den ungdomsgrupp jag börjat engagera mig i Lötenkyrkan här i Uppsala. En bunt gymnasiefolk.

Vi skall ha biblisk maskerad middag imorgon, vad i hela friden ska jag klä ut mig till? Förslag?


dom skriiiiker Jaaaaaaaaaaaaa, i rummet under.

Hej.

Det nya är:


Minst en påse om dagen.

Jag vaknade imorse utan att förstå varför jag vaknade. Jag ville ju sova, om min vilja att sova borde ju prioritetas framför väckarklockan. Men sömnhjärnor är icke att följa så jag fick minsann efter att ha snoosat för många gånger slänga av mig täcket och ställa mig i duschen. Rise and shine.

Idag var det vår i uppsala. Det kändes så. Solen sken och det var inte miljoner minusgrader. Underbar känsla. Förstördes dock en aning av all snö som ligger på marken och ån som fortfarande ligger frysen i uppsalas hjärta. Men snart så, snart spricker löven och vattnet börjar åter forsa utanför Uppsala museum. längtar.

Efter rörig föreläsning om Islam med min fantastiska men virriga lärare gick jag och några kursare, hanna, "pelle berg", gustav och anton och åt lunch på norrlands nation, vilt kyckling med ris. De va nice.

Jag och hanna trippade vidare ner mot stan och strosade i affärer på ett vårigt sätt. De va skönt. Kändes nytt i luften. Stackars hanna hade däremot feber. Stackare.

sen har jag:

-ätit
-köpt toapapper
-förberett lite inför fredag
-läst bibelkommentar
-varit på mässa
-pratat med Jannie

Och nu är jag så trött så jag håller på att trilla av stolen.
Hej då på er.


Fettisdagen.

Idag är det fettisdagen, då skall man äta semlor. Jag tycker egentligen inte så mycket om semlor. Men är det fettisdag så är det. Jag har ätit semla. Och jag mår fortfarande lite illa av all grädde, då va de endå över 8 timmar sen jag åt den.

Imorgon inleds fastan. Den 40 dagars långa fastan.

Under 40 dagar skall jag nu inte äta någonting, jag skall bara dricka mjölk. Tänkte först juice, men det är för färgglatt och det passar sig inte för fastetider. Jag skall dessutom lägga av allt vad make up och fräcka håruppsättningar heter, och jag kommer i huvudsak bara ha gråa kläder på mig (inte åtsittande) möjligen svart någon dag, för att påminna mig om livet i askes. 3 dagar i veckan skall jag även gå med mina sommarskor på mig, har en känsla av att köld är bra för karaktären.
 Män kommer heller inte ta någon del av mitt liv. De killar som bor i min korridor kommer jag därför ignorera och inte ha ögonkontakt med, men jag har informerat dem så de är okej med det... de blir nog inga problem. En bibelbok om dagen inklusive 2 bibelkommentarer, så de blir lite substans i bibelläsningen!! Det kommer bli en tuff tid framöver, men den kommer att göra mig till en bättre människa och mer älskad av Gud.

Nä fy vad jag ljuger, ja förutom att jag mår illa och inte gillar semlor så mkt. Allt annat är båg och lögn.

Hur har din dag varit?
god natt

Sov gott.

måndag.

Bu för:
-sega tekniska prylar
-när man är trött fast man vill vara pigg
-huvudvärk
-att vara feg
-och en massa annat.


vem..?

Jag har fått ett kort, och jag vet verkligen inte vem det är ifrån.

Jag är så...

... snowboard sugen så jag tror jag DÖR.

herrejesuskristus.jag.dör.om.jag.inte.får.åka.snowboard.men.de.går.väl.över.

Enjoy


ny kurs. världsreligionerna. Fantastisk föreläsare.

Phawawawa!!

Världsreligionerna, ja de är inte ett så litet ämne, men vi skall lära oss någon sorts översikt på de olika religionerna på exakt 3 veckor nu då innan nästa tenta. Föreläsningen idag var en fröjd då jag redan kunde allt och mer om bakgrunden till Israel, judiska folket och judendomen.

Vår föreläsare är så fantastiskt söt, en sån där professor gubbe som tar stora kliv över estraden samtidigt som har dramatiskt beskriver de olika historiska skeendena. Igår fick han en fråga och han står på ena sidan salen och när frågan är ställd tar han fundersamt men bestämt stora kliv över hela salen bort till fönstrena samtidigt som han hmmar och låter blicken förvinna ut, för att sedan hastigt vända sig om mot klassen med handen på hakan och fråga sig/oss "ja vad gör vi med det?" .. för att sekunderna senare sättta igång fotarbetet och passionerat ge ett svar på frågan.

Jag skulle nog kunna gå på vilken föreläsning som helst med honom bara för att se på hans kroppsspråk och hans vimsighet då han hela tiden missplacerar sin penna och bryter av mitt i meningen då han kommer på att hans penna är borta och ivrigt börjar söka omkring på skrivbordet.

Trots vimsigheten känns inte föreläsningarna inte förvirrande, än så länge. JA förutom igår då han länge gått igenom en människas olika faser och lägger på en over head och fortsätter prata och hela klassen sitter med rynkade pannor och jag kände mig fullkomligt tappad bakom vagnen och kunde inte få ihop overheaden med vad han pratade om.. efter tag märker han sitt misstag, antagligen på grund av våra FRÅGETECKEN till ansikten och börjar skälla på sig själv. Hahaha. 

Är det inte fantastiskt?

En sista sak att säga..

Efter att jag nu varit ute och dansat hela kvällen på snärkes nation för att fira att tentan är över har jag nu torkad spilld öl på halva mig och en grav tinnitus. Trötta fötter och ett glatt humör. Det är ju så KUL att dansa!!!

Så, det sista jag ville säga till er.

God natt. <3

okej...

...SPURTA NU DET SISTA INNAN TENTAN IMORGON!!!!!


wish me luck.
puss

kl är 01.00

Glad alla hjärtans dag på er, en timme försent.



Ja just de, för alla er som gått och frågat er hur de gick för mig på kibox, vill jag säga så här.
HERREJESUS KRISTUS JAG TRODDE JAG SKULLE SPY!!!!
Mitt i trodde jag att jag skulle spy och svimma samtidigt. Var trött innan jag kom dit, kära ngn. Hårt tränare dessutom, inga drickpauser där inte.
Men när jag väl kommer över illamående/svimpeaken så kunde jag fortsätta. Och nu, så här två dagar efter... ONT I KROPPEN:
Vader
armar
rygg
mage
armbågar
you name it, I have it.

Sjukt jobbigt, men GALET kul, bra träning dessutom.

Idag funderar jag över
- vilka frågor som kommer på tentan.
- hur man får sådär snygga bloggsidor som alla andra bloggare har som inte är efter fasta mallar..blabla..
- När jag kan rymma och åka till Indien
- Om allt jag läst och lärt mig den senaste månaden kommer stanna i huvudet.
- Hur mkt näring de egentligen finns i maten idag... allt halvfabrikat...
- Vilka avtryck jag vill göra
- Religions sociologi
- kärlek
- sommaren
- att mitt rum är stökigt
- över var väktarkrönikan är..

Tar med mig min träningsvärk och mina frågor till sängen.

har förresten fått plugg gjort idag..har har ni beviset

så här i slutet på dagen...

Tack för:

... månen, den är ju så fantastiskt vacker. Well done God.
... stjärnorna, dom gör mig ödmjuk.
... Mamma och Pappa
... Nationerna och de billiga studentpriserna där. +++
... min dator

God natt allihop, och sov (ut imorgon) gott.


Tentaångest.

usch.. kommer nog kugga denna tentan. INGET vill gå in..alla dessa ord.

älska mig ändå.

suck....suck...suck

inlägg

Med blossande kinder och avdomnade tår sitter jag nu framför datorn. Jag har cyklat i ett soligt med iskallt uppsala. Fram och tillbaka till universitetet. Vi har haft Redovisning av vårt PM som handlade om Simpsons...typ. Till vår förvåning skulle inte redovisningen vara upplagd så som vi hade uppfattat de..så vi körde på "fri hand" istället.

Kritiken vi fick var faktiskt minimal.. jämfört hur flera av diskussionerna gick bland de andra..anar att de beror på att vi var sista gruppen som opponerades samt att vi har 2 riktiga ljushuvuden i vår grupp.

Ikväll, kiboxning. Det ser jag fram emot med spänning!!

Snart blir det näsan ner i böckerna och pennan på mina A3 papper.

Nu, lunch.

hej då allihop.

"..I wanna see mountains agein gandalf.."

Jag älskar att sitta uppe på höga berg när solen går ner, blodröd och som ringar på vattnet målas himlen i alla färger. frid. melankoli. förundran. bön.
Fågelberget heter "mitt berg" bakom huset i Mölndal. Mitt fort, mitt andrum och mitt perspektiv. Finns inga Fågelberg här. Uppsala ÄR platt.

Imorgon skall jag träna Kiboxning för första ggn i mitt liv. Det kommer bli fett nice. Vet inte Alls vad det innebär egentligen, men har på känn att de blir bra, bättre än STARTJYMPAN i alla fall, eller..? Kan något bli bättre än den där startjympan?
Hoppas på att komma ut som en ny människa, älskar första tiden man tränar. Allt är kul och spännande... 

Vill sova, men vill inte gå och lägga mig.
Önska som sagt att jag var i bjorli med möra muskler och kramp i kinderna från skratt och leenden. Alla fina kids och...ja allt som hör Bjorli till. Kallt duschvatten, öppen spis, flera meter snö, småstugor, liftar utan Kö (!!) puder, danskar, offpist, värmestuga, varm choklad (utan brunsås i tack) och att sova som en stock.
Vill sova, men vill inte gå och lägga mig.

Innan tenta sammanfattar jag allt på stora A3 papper för att få överblick på innehållet. A3 block är införskaffat, dags att fylla. Tenta tisdag.

Men nu Johanna. Sova.

Hej då på er.


ny dag

Det har snöat dunsnö ute idag, så fint Så fint!!

Jag har varit på universitetet och på föreläsning bla om assimilisation,integration, marginalisering och segregation. Intressant.
Sen åt jag, och sen planerade jag morgondagens redovisning samt opponering med min grupp.

sitter egentligen och ignorerar att gå till gymmet.. kan inte bestämma mig om de är värt att skapa ÄNNU mer träningsvärk inför Kiboxningen i morgon än vad jag redan har... KAnske skulle baka bröd istället..eller vad som helst annat.

Vill åka hem i helgen..men de går inte serni. För de är dyrare att resa inom sverige än utomlands typ.

puss


socialisations teorin, heelas teori, wrights teori, Glocks deprivations teori..blbalbaalblbla

 Har haft en fantastisk och innehållsrik dag med början på teologen 08.15 med seminarium och diverse NRR (Ny religösa rörelser), vi är lyckligt lottade att ha ett uppslagsverk i vår grupp vid namn erik som dessutom är grym på att ordbajsa med kvalité. Han drog de tunga lasset och polerade vårt yttre så att alla andra i Seminariegruppen såg (Seminariegruppen på ca. 25 pers är uppdelade i små grupper. Vår heter B3)
Därefter en sövande föreläsning med sultanen, hon pratade teorier och sånt, och när rasten är slut och sultan ställer sig i dörren och ber oss komma in går jag mot dörren hon tittar på min lila döskalleströja och så ler hon stort mot mig som om hon vore stolt, och när jag fråga om man fick dricka kaffe där inne blinkade hon med båda ögonen nickade med huvudet som om hon sa: "Ne..men ta du med den ändå"
Även de bittra har fina sidor..

Därefter åt jag studentlunch aka nudlar och sen mina vänner.. gick jag och tränade. Ja visst vet ni. Träna gjorde jag. har skaffat kort på Friskis och svettis och planen är Kiboxning, men idag tänkte jag börja mjukt med startgympa.. trodde dock inte riktigt att de skulle vara SÅ lugnt. Herrejesus. In kommer en liten kvinna, superfit och med solariebränna och LEENDET som endast käcka friskisinstruktörer och vissa frikyrkofolk som missat grejen har. I Övrigt var det jag och sisådär 40 medelålders kvinnor och åldrarna där över dvs tanter och 2 smått missplacerade män, varav en stod och mycket "intresserad" inspekterade pelarna i salen innan passet, ingen hängde med i de långsamma rörelserna som gick på halvtempo för att alla skulle hänga med.

Sen var det vilpaus, jag ser mig inte som en person som är i så värst bra form..men mer än detta. Totalt understimulerad tassade jag ut vid vilan och gick in och sprang på gymmet istället.

Och nu sitter jag mör i kroppen, underbart!!

Dessutom fick jag inbjudningskort till ett bröllop idag jag inte trodde jag skulle bli bjuden på. Glad.

nu ska jag skriva tvättbjörnschema samt schema för väktarrunda. Bye.

..o dom är i Bjorli nu...

Idag åkte dom till Bjorli. Stackars människor. Vem vill vara där bland all den snön, de är ju så vitt så man bli bländad, puder som får brädan att gömma sig under och ökar farten så att de känns som man flyger över berget, usch vad obehaligt. Jag är Så glad att jag slipper. Verkligen, sagostugor och öppenspis, Haha, Booooring.
Vill verkligen inte vara med, inte alls. Nej, inte.. alls. Stackars..dom.

-Har skaffat Friskis och svettis kort
-Blivit överväktare
-Skrivit klart de där HIMLA PMet. Thank God.
-Köpt en tröja för 15kr...sweeeeet
-tvättat
-inte städat
-fixat in becka på Facebook. Finally.

Imorgon är det början på en ny vecka.


För övrigt.

Alla ni som faktist traskar runt här och läser min blogg. Pleas, lämna spår, kommentera, skriv, berätta nått, fråga nått, vad som helst. Vore kul att se vilka ni är, för jag antar att ni inte bara är siffror i ett diagram??

Puss

landa då

Så fort någon frågar något, tycker något eller ber mig utlägga är det enda som Ringer  mina öron (förutom min tinnitus som har blivit HELT hysterisk på senaste) orden...

jag vet inte...

Väldigt frustrerande och inte alls tummen upp på den.

Nu måste jag dyka ner i böcker igen. hej

Helg feat. huvudvärk

Johanna Buller har haft en fantastisk helg.

Invigde mig själv med ny ungdomsgrupp, Krut. Hela fredagen.

Lördagen spenderas i Solna, sthlm på Streetstarfestival. Sjuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuukt kul. Så himla många bra och inspirerande dansare. Alla brister ut i dans lite här och var och ingen "bryr sig". Så himla skönt.

Ikväll har jag spelat spel och ätit skitgod potatissoppa.

Hoppas dock att denna vecka skall bli huvudvärksfri..för de har jag haft typ varje dag. om ni undrar.

nu måste jag Sova.

För den som vill inspireras av lite dans, voila!!

http://www.youtube.com/watch?v=c22NExj609s&feature=related