Adventstider

Advent- att vänta på dagen som förändrade hela världshistorien.
Genom ett litet, litet barn, som visade sig vara vår stora Gud. 

Advent

Snart kommer han tillbaka igen...


EXAKT 2 MÅNADER!

Idag är det förresten EXAKT 2 månader sen jag kom till Oxford. Hur kan jag bara ha varit här i två månader, hur!? Känns som jag varit här i år, med tanke på allt man ändå hunnit med, upplevelsevis.


På flygplatsen i Gbg, i min försvunna älsklingsjacka(!!!!!). Pirrig och förväntansfull.


Maskeradbal.



Igårkväll var det maskeradbal i St. Aldates och jag hade införskaffat en biljett till detta hysteriskt proffsiga event. Temat var italiensk maskerad i venedig.. typ. haha. Efter att man tagit sig in på röda mattan möttes man av en dragspelsspelande speleman (haha) och välkomstdrink. In i kyrkan hade de dragit in en GIGANTISKT gondol. Mitt i. Sjukt snyggt och hängt små lampor i taket så det kändes som man satt på en uteservering i Venedig. Under middagen spelades livejazz, piano och tvärflöjt och en man gick runt och bjöd på trolleritrix vid borden. Eftersom att det var thanksgiving igår så var huvudrätten thanksgiving mat, stuffing, sweetpotato, kalkon, beans, sås, hela kittet. Min första thanksgiving middag, gött att ha det avprickat.


 

Efter middag böds på ett tal av en man som heter Os Guinness, väldigt kultuverat och bra. Han pratade om maskerna vi så ofta sätter på oss i livet. Därefter städades bord och stolar undan och ett jazz/funk band gick på. SJUKT BRA va dem, så blev de dans och mingel. Mitt i besöktes även festen av ett typ 12manna accapella band som tydligen är välkända här. De va också sjukt bra. Over all. Bra kväll.



Som utlovat

Hej på er.

Jajemen, jag står minsann vid mitt ord jag. Här har vi inte bloggat på 5 dagar, så det är bara att sätta igång med uppdatering antar jag.

Fredag:

Jag spenderade förmiddagen på Wycliffe, hade bland annat hand om ljudet på fredagsexpositionen. Denna gång gick mycket bättre än i måndags morgon då INGET funka. Denna gång funkade allt!

Kom därefter hem för att finna ett brev från finaste Maria. Det är sann glädje det, att få handskrivna brev. JAg måste svara henne. Har lagt fram kuvert och allt. Ska bara få tummen ur. Ja, ni ser ju hur jag riktigt myser med mitt nya brev.


Efter att torkat en tår ur ögat av fint brev slängde jag på mig varma kläder för att möta upp Lena. Vi gav oss iväg på en promenad mot port medow och en liten fantastik pub som ligger där ute. Riktigt gött, Lena är så fin och vädret var fint, naturen va fantastisk och puben var mysig. Om nån kommer hit och hälsar på kan ni få följa med ut :).

Underbar eftermiddag. Kvällen spenderade jag sedan på en fest i huset bredvid, i St. Aldates heltidspraktikanters hus. Det var massa folk och glädje och jag hade en riktigt trevlig kväll. Däremot tog jag inga bilder därifrån. Så använd er fantasti. Se så bara till och leta fram dem. Tänk er smala trappor, heltäckningsmattor, massa människor, snacks och britter. Typ så.

Lördag: 

Hela lörDAGEN spenderade jag på konfrens i St. Aldates. Hade inga uppgifter, har vi sällan. Vi sitter mer med och observerar och bara finns med. Jag hade valt att gå denna konfrens då den handla om Israel och det Judiska folket. Om hur kyrkan genom historien förhållt sig och behandlat judar (en mörk, skamlig historia) och om Judarnas roll i gamla och nya testamentet, och om hur vi skall förhålla oss till dem som Guds folk. Bra, sund dag. LÅNGA snack dock, va gött kollrig i huvudet efteråt.


Kvällen spenderade jag med två fina vänner, Dion och Nadine <3. Lite för att fira min födelsedag. Jag fick en as fin skrivbok av Nadine, jag som ÄLSKAR skrivböcker. Så fint av henne. Vi gick på en japanskrestaurang och käka as god mat och sen gick vi på bio. Ja, ja, ja, så många kommer sucka och skaka på huvudet nu. Men, vi såg Twilight - breaking dawn. Nu kommer ni som just skaka på huvudet skaka ännu mer, den var bra. MKT bättre än tidigare filmer. Skådespelandet var bättre, effekterna var bättre, så. Jag var nöjd :).


Söndag:

Söndagen blev en riktig kyrkdag. Var på gudstjänst på morgonen. På eftermiddagen mötte jag upp några av tjejerna i min bibelstudiegrupp så gick till en SJUKT MYSIG pub ett stenkast (gammalmodigt uttryck) från där jag bor. Lågt i tak, bjälkar, snea golv och mörkt trä. Riktigt mysigt, och jag testa för första gången Maltwine, som smakade precis som glögg fast lite mustigare. Kvällen fortsatte sedan med 2 gudstjänster. Denna gång med dop. Hela 8 personer döptes. Jag älskar att se folk döpas, det är så vackert och stort på alla möjliga sätt. Oavsätt om jag känner dem eller inte letar sig alltid en tår fram.

Måndag:

Skriva, läsa, korrigera. (Jag kommit en god bit påväg (tror jag) på uppsatsen. Men de är fortfarande en bra bit kvar. Det blir till att totaldyka nu så blir jag förhoppningsvis klar nästa vecka. Det har tagit sån sabla lång tid att komma in i skrivandet och motivation av alla möjliga anledningar så jag har helt klart halkat lite efter. Men det har ju inte hindrat mig förr. Man får bara ta nya och regälare tag när kraften kommer :)

Tisdag:

Det var igår det. Först på morgonen hade vi Fellowship group. Denna gång hade Kathy i min grupp lovat att hålla i det vilket resulterade i att vi gjorde ett slags rollspel/lek utomhus. (HURRA!) Det hela påminde lite om leken "livboj" för er som känner till den. Kathy ropar ut kommandon. Till varje kommando skall man ställa sig ihop i konstallationer av x antal människor och utföra ett uppdrag. Hinner man inte hamna i en grupp så åker man ut. ja,ja, ni fattar säkert ingenting av vad jag just skrev. Poängen är att jag och Laurance vann! Yippie. Här har ni en bild när vi står i kommandot kör och sjunger julsånger. hahahaha



Efter detta drog jag hem för att läsa och återvände sedan för seminarium i församlingsplantering och pijonärskap. Påväg tillbaka till Wycliffe stannade jag till på Starbucks för att köpa kaffe och när jag skall dra fram min plånbok ur fickan låter det som att något ramlade ut. Men hittade inget någonstans och fattade inte vad det kunde va, plötsligt börjar tjejen framför mig titta på sin väska och se konfunderad ut. Hon ser sig som om hon också tittar efter något. Så stäcker hon ner handen i sin väska och får upp mina hemnycklar. PJU!!!! Tänk om ingen av oss märkt det. HAde blivit lagom meckigt! Men tog tacksamt och ursäktande emot dem. "Eh, förlåt att jag slängde mina nycklar i din väska!" hahaha. Eftermiddagen avslutades med nattvard. Istället för postgrad igår, så stannade jag hemma för att skriva och korrigera.

Onsdag:

Idag gick jag till wycliffe och skrev ut de jag skrivit så här långt för att få lite överblick på det och skriva kommenterarer  etc. Satte mig på en pub och åt lunch med mina papper. Så gött när man kan sitta så och plugga. Resten av dagen har jag spenderat inne i rummet mitt och skrivit och korrigerat om det jag antecknade på puben. Har även skypat med både bror Jimmy och Annielove. Fint. Imorgon kväll skall jag på maskerad bal, försökte hitta en mask idag, men hittade ingen. Får försöka hinna ut imorgon och leta... Ska bli kul. :)

Nu får det räcka med uppdatering. Hur har ni det där ute?


Uppdatering är att vänta.

Hej,

Ja, det var länge sen jag fyllde år nu. Dagarna har varit späckade, därav liten uppdatering. Lovar att uppdatera ikväll! Så länge bjuder jag på en gammal gapskratt bild, välkommen att skratta med.



Hej så länge.

Födelsedag!

(Varning, vansinnigt självcentrerat inlägg. Jo, min blogg kanske ofta är det. Den handlar ju om mitt liv. Men denna är nog det lite extra. Men det är ju ändå min dag.)



Hurra för mig, idag är det min födelsedag. Hela 27 år blir jag idag. Här skäms vi inte för vår ålder. Stolta 27 år har jag blivit. Fort har det gått. Kära nån vad fort det gått. Snart är jag 30, eller 70, åh, jag längtar tills jag är runt 65-70 år gammal. Då får jag vara en del av det äldre gardet.



En dag som denna har solen lyst, förra året fick jag glittrande rimfrost av Gud. Idag fick jag en strålande sol och massa annat fint, exempelvis en svensk pslam på andakten och massa annat fint som han vet att jag behöver. Ja, nu kanske ni tycker jag är jätte konstigt som säger att Gud ger mig det. Men ja, jag tror han gör sånt ibland. Han är så aktiv så. Älskar de gångerna han använder den lilla smala detaljpenseln och målar i mitt liv, han känner mig (och dig) och vet vilka detaljer han skall måla för att skämma bort mig. Jag ser det inte alltid, men han är i mitt liv, aktivt i mitt liv. Min bästa vän, min älskade och Herre. Jag är så tacksam för att jag får känna och vara känd av Gud. Så innerligt tacksam för det.


Min födelsedagstid har i övrigt bestått av att hitta saker utanför min dörr.

Sent igår kväll:


Imorse:


I eftermiddags:


Det är ett härligt sätt att lämna och gå in i sitt rum, det borde alltid ligga presenter utanför dörren. Fick även ett fint kort av en av studenterna på Wycliffe idag där hon hade skrivit Grattis på födelsedagen på Svenska. Det var fint av henne, kärlek <3.

Åt födelsedagslunch med min glada danska studentkollega på Lamb & Flag, C.S Lewis och Tolkiens gamla hängpub. Riktigt rätt!



Avnjöt även en gofika med bästaste Lena på Grand Café en av Englands äldsta coffeeshops, högt i tak och glammigt vackert. Fick dock inget kort på det. Fast de gråter ni nog inte över, med tanke på den värdelösa kvaliten på alla kort jag lägger upp här. hahaha. Det va en fin stund med en fin vän i alla fall.

Eftermiddagens avslutades med ett enastående skypemöte med min ömma moder. Med Annie och Chriss gapandes och sjungandes i bakgrunden. Underbart!

Har fått youtube filmer, och galna bilder på mig själv upplagt på nätet. Webbkärlek!

Kvällen har spenderats i St. Aldates som idag har gästats av Ravi Zacharaias. Himla bra talare alltså. Det är vansinnigt vad folk de finns som är löjligt bra på att argumentera för tron. Vansinnigt, I'm telling you.



Det är fint att fylla år, bli bekräftad så det står härliga till! Även i ett annat land, det går ju hur bra som helst.
Hoppas ni haft det lika bra som mig idag.

My soul longs for You!

 

 

 

Jag vill vara där du är Herre.
My soul longs for
You!


Lovsånger

tröstar
trofast 
tillräcklig


Torka och afternoon tea

Hej,

Idag är det måndag, verkligen måndag. Jag har fullkomlig pluggtorka, 0 inspiration eller disciplin. Va uppe med tuppen för att ha hand om ljud och bild på morgonandakten på Wycliffe, och de va kaos. Inget funka, texter va borta och hej och hå. Tillslut fick vi ordning på skiten i alla fall. Haha. Spännande. Sen har det funnits x antal timmar för plugg idag vilka jag fått gjort i princip 0 på. Pyttelite läsning.

I helgen va jag helt slut av min förkylning. På lördagseftermiddagen var jag dock ute en sväng för cream tea med Nadine. Det var bittiskt och trevligt, vi satte oss på ett café nere på highstreet och hade oss.

Senare gick vi igenom en inomhusmarknad och där hängde de här. Udda eller nått.

Efter vårt lilla häng skulle jag egentligen på middag för att sedan gå på puben med några kompisar men jag va helt matt så jag spenderade kvällen nerbäddad i sängen bakom film. Och efter en natt med många timmars sömn så kände jag mig mycket piggare igår. Hjälpte till och välkomna folk på late service igår, alltid lika kul. Gjorde det tillsammans med en kille som går på samma College som Emma Watson (Heromine i Harry Potter). I know!

Ja, och sen kom idag. Det har jag ju berättat om. Måndag, tristess måndag. Jag har inte tid för tristess måndagar vilket gör det ännu mer måndagigt. Imorgon är en ny dag.

Hoppas er dag varit mer inspirerande!?


Lördag

Hej,

Jajemen, en förskylning har nu kommit och har orsakat en rinnande näsa :).

I torsdags var jag på Bodlein och läste innan jag bestämde mig för att istället gå coh köpa boken och därmed få med läsflexibilitet. Kvällen spenderades på international pastorate.

Igår var det 11-11-11 och 11:11 tog jag kort på min iphone. STORT!!


Förutom att ta kort på iphonen så läste jag och var även på en jättefin minnesgudstjänst för Joanna som dog för lite mer än 2 veckor sen nu. Det var smäckfullt och fyllt med bilder, lovsång och fina tal. Hon var en djupt älskad person.

På kvällen var jag och min nya tyska vän Nadine ute och käka indiskt för att sedan njuta av cream brulé muffins till efterrätt på Costa. 
 


Idag har jag skypat med min far, som idag för första gången testade skype på sin nyinförskaffade ipad. Han var som ett barn på julafton och pladdrade överlyckligt om de oändliga möjligheterna man har med ipad. haha. Så gött, han är helsåld!

NU skall jag alldeles snart ut på cream tea med Nadine och en till tjej från Commonwealth house. De blir nog min första cream tea sen jag kom hit. Änna dags. Förövrigt har jag tagit mig en helt ledig dag. En dag ägnad åt lugn och trevlighet, utan att ha dåligt samvete för att inte få ngt gjort.

Önskar er en fin lördag!

.

Idag vaknade jag och skakade, för jag va så himla trött. Fattar inte varför. Dessutom var jag skitsur och gnällde på mig själv för att jag satt klockan och vägrade låta mig själv gå upp. Haha, som att vara två personer. Så surande somnade jag om och gick upp nån timma senare än planerat. Studentlivet ger dig den friheten ibland. Hurra!

När jag väl kom upp, va jag fortfarande sur så jag satte på lovsång, icke glattig sådan. Men lovsång, för att få mig på spåret lite. Efter ett tag släppte det. Lovsång har en sån fantastiskt förmåga ibland. Gud gör sin grej.

Har skrivit idag, är redan upp i 2500 ord. Vilket är alldeles för mycket med tanke på allt annat jag måste få plats med. Men det är bara ett lyxproblem. Får beskära i texten senare. Lämnar Purpose Driven Church model for now och imorgon går jag över till Mission-shaped Church. Vilket innebär att jag måste spendera förmiddagen på Bodlein, där den ligger. Inte mig emot. Hoppas bara det finns plats för mig att sitta på bland alla dessa hysteriskt ambitösa studenter. :)

Kvällen har innehållit en liten samling med de kristna på mitt boende och sedan Ladies Bible Studie Group. Vi åt AS god pizza, pratade om Rom 9 och bad tillsammans. Fina flickor!

Insåg imorse att jag fyller år om typ en vecka. Den är sjuk. Appropå sjuk tror jag en liten förkylning är smått påväg.


Bra dag

Hej,

Denna dagen har innehållit flera bra saker.

1. Vi pysslade på fellowship groupen idag. På temat att Jesus är Kung och att vi som hans barn är kungligheter. Vi fick i uppgift att tillverka vår egen krona. Alltid fantastiskt kul att se vuxna teologer göra a) Röra sig i takt till musik. b) Tillverka saker med händerna. Idag fick jag bara se alternativ b. Men det var enastående. Emma fyllde golvet med papper, klistermärken, lim och saxar och satte igång oss. Så skönt avbrott från alla fina ord och allt.




Här har vi en av de färdiga kronorna. Enastående!



Efter fellowship groupen har dagen varit ganska vanligt. Vädret har varit enormt grått och fuktigt och ruskigt. Jag har läst och sedan varit på ett seminarium i Församlingsplanering. Idag diskuterade vi vad som definerar mission och vad som är essensen av kyrkan. Intressant seminarium indeed.

2. På tisdag eftermiddagar brukar vi ha mässa (Gudstjänst med nattvard). Men idag var det istället "Chapel for all ages" Så istället för att vara i kapellet hade en av föreläsningsalarna tömts på stolar och fyllt med kuddar, barn och fruar till studenter och studenter. Allt i ett härligt kaos. Vi sjöng sånger med rörelser och barnen var med och svara på frågor, predikan dramatiserades med både skådespelare och puppits. Som att vara på söndagskola, så uppfriskande!


Här är precis innan det drar igång, alla ser härligt slut ut. Skulle tatt kort när alla stod upp och dansa. Där fick vi med alternativ a. Se teologer röra sig till musik! :D!

Dessutom satt jag med underbara Alice från Uganda som är här bara för denna terminen. Kommer bli så tomt när hon åker. Hon sprider så mycket energi och värme!



3. Eftersom det är tisdag idag, så är det postgrad i St. Aldates. (Studentsamling för postgradstudenter, middag, undervisning, lovsång och umgänge. Ni skulle bara veta vad mkt intelligenta människor som sitter i det rummet. Såna som kikar på läkemedel för cancer och sånt.) Idag hade vi särskild kväll, med inbjuden talare. Ingen mindre än Professor
John Lennox.
Hämtad

Vilken fin man han är. Han är alltså professor i Matematik, har typ alla möjliga degrees och är dessutom varmt troende. Han reser runt och argumenterar för den kristna tron runt om i världen med ateister som Richard Dawkins, Peter Singer etc. Han gör det med sån genuin kärlek och klart intellekt. Beundransvärt!
Innan hela middagen drog igång gick han runt och minglade och hälsade på folk och samtalade med den ena nya efter den andra. Mycket ödmjukt av honom. Han kom även fram och hälsade på mig, till min glädje. Han frågade var jag var ifrån, och när jag sa Sverige lyste han upp och sa:
"Åhhh, Jag talar inte svenska. ett, två, tre, fyra, fem, sex, sju, åtta, nio, tio, elva, tolv and stop. I know no more. You see the first foreigner I met was from Sweden." Så härlig.

Efter middag och efterrätt, rev han av ett ca. 50 minuter långt talk om tro och vetenskap, Gud och vikten av att ställa frågor. För att göra en värdelös sammanfattning. Haha. Bra va det i alla fall. Det var säkert 200 pers på plats.

Om ni vill höra mer av och om honom är www.youtube.com fullt med klipp med honom. Han har även en hemsida där man kan läsa en del av hans texter.

Jag har precis kommit tillbaka efter denna mycket stimulerande kväll. Ska nu försöka ta min överaktiva hjärna och försöka lugna ner den till sömnläge.

Hur har eran dag varit?


Monday, monday

Imorse när jag startade datorn, startade datorn upp dansbandsradio, av SIG SJÄLV (!!??) Så himla märkligt!

Igår var det söndag. Det visste ni inte va. Jo, men det var det. På kvällen hjälpte jag för första gången till i The Late Service. Det var kul. Fick ha på mig en av deras coola t-shirt och hälsa folk välkomna i dörren. Like, så gött att ha en anledning att ta kontakt med folk samt att få ha någon funktion i allt observerande.


Efter gudstjänsten sprang jag till mitt boendes matsal där min nya vän Nadine firades. Där bjöds på kakor och hög musik och en härlig blandning människor. Nadine fick ha på sig en härlig födelsedagshatt som spelade "Happy Birthday to you...."
 Vi dansade indisk bollywood dans. Det var så galet så. Hörde att vi ska ha indisk/pakistansk kväll framåt helgen. Indierna skall laga indisk mat till "alla". Så gött. Jag lever i hela världen i mitt lilla hus.


Idag har äntligen fått lite skrivet! Hurra, känns gött att kommit över första skrivkrampströskeln. Så nu är det bara att fortsätta. (Hahaha, enklare sagt än gjort). Idag har jag även varit på Grad seminar, tycker de är intressant att sitta och lyssna på allas tankar och argument. Men kan tänka på många andra saker jag hellre skulle göra. Efter Gradseminar hade jag preaching class med min fellowship group och lyssnade på Adam som predikade och Will som målade upp planerad struktur för kommande bibelstudium han skall ha på en Weekend away med studenter.

I kväll har jag även skypat med Annie. Det var mkt kul, mycket kul är även att hon kommit in på en skrivarskola hon sökt till. Så himla stort ja på det. Hon har verkligen talang så jag hoppas att den skrivarskolan verkligen kan hjälpa henne att blomma ut :).

Imorgon kväll kommer John Lennox till Postgrads. HURRA!
Vad har ni gjort idag?


Återträff

I helgen var det förresten återträff med mina sommarkonfirmander och jag kunde inte vara med :(. Så tråkigt. SÅ shout out till alla er konfisar och ledare från årets Åkerökonfa. KÄRLEK!


Long Update!



Hösten har anlänt, såhär ^ såg det ut för drygt en vecka sedan. Färgglada löv så långt ögat kan nå.

Denna veckan, har på något sett varit intensiv. Där av har jag inte bloggat nästan någonting. Vet inte riktigt vad som gjort den intensiv dock.

I tisdags var vi ute på CMS igen och lyssnade på en kvinna som startat upp en massa projekt för social rättvisa. Hon berätta om hur hon gjort, hur hon tänkte att de va kyrka och massa annat och så fick vi peppra med frågor. Det var intressant, det är vansinnigt vad påhittiga vissa människor kan vara. Tyckte mycket va bra, och en del fattades. Men lärorikt.

Onsdags morgon runt 6 satt jag igen i båten för att ro på Thames. Vi fick lära oss att "fjädra" med årorna, det var spännande, ser mkt snyggare ut när man får till det rytmiskt. Vi va ute lite längre denna gången än förra, så det var kul. Man hann komma in i det lite mer. Nu måste jag besluta om jag skall vara med i novis team och träna 2-3 ggr veckan eller det seriösa teamet som tränar typ 6 gånger i veckan. Hade gärna varit med det seriösa. Men kommer varken ha tid eller ork för det, så det får bli novis team.

På eftermiddagen hade vi samtal med Simon igen, vi diskutera barndop, omdop, bekräftelsedop etc. Det var intressant. kvällen spenderades på bibelstudiegrupp med en tjejgrupp jag är med i. Fina flickor som är en ära att få träffa varje vecka.

I övrigt har jag försökt komma igång med skrivandet av i alla fall första modelen för församlingstillväxt, och min vägg ser åter igen ut som mitt fönster såg ut när jag skrev uppsatsen om trafficking. Härligt!


Jag har bara små, små börjat. Börjar dock känna stressen komma springande med enorma kliv. AHHHHH, snart mitten av NOVEMBER!

I fredags kom dock ett härligt besök från Sverige. Studenter från Johannelund kom och besökte Wycliffe och St. Aldates. De fick sitta med på föreläsningar på Wycliffe för att sedan ha ett infomöte med möjlighet att ställa frågor till lärarna och oss som studerar OCCG-CTG.  På eftermiddagen hade vi möte i St. Aldates som hade dukat upp så fint i ett av sina rum. Så himla serösa. Fina glas och vita dukar och allt. Ser så konfrensigt ut. På kvällen bjöds det på fantastisk middag i St. Aldates och lite visionssnack. Efter vi hade hjälpts åt med disk och städ så drog vi till en av pubarna där CS LEWIS och J.R TOLKIEN brukade hänga, eagle and child. Här får ni några pixiga bilder därifrån:


När jag gick hem på kvällen va jag så löjligt trött. Har sovit skitdåligt hela veckan, ligger liksom halvvaken hela tiden. Så jag gjorde mig redo för att sova tungt hela lördagen. Men runt 02:40 gick brandlarmet av i hela byggnaden och de tjuter som ja, fruktansvärt högt. Jag trilla ur mitt rum efter att de inte verkade tystas ner. Alla va sömndrukna påväg ner för trapporna. (Brandlarmet har tidigare också bara satt på sig själv utan att det är någon bran). Jag verkade vara den enda som visste hur man stängde av det. Så sömndrucken försökte jag läsa intruktionerna, och efter massa försök fick vi tillslut av det! Vi gick och titta efter eventuell brand med hitta igen. Så vi gick alla och la oss igen. Efter ca. 40 min eller nått gick det av igen. Nån annan stängde av det. Sen höll det på sådär fram och tillbaka 7 gånger. Panik. Som att vara småbarnförälder antar jag.

Igår var det bönedag i St. Aldates och massa New Wine folk var inbjudna. Va flera 100 på plats och vi höll på från 10-17 och lovsjöng och bad för Europa, England, trafficking, politik etc. Många säger att de blir så rörda av att se
unga människor tillbe. Jag däremot jag blir tårögd av rörd av att se äldre människor stå med resta händer och tillbe. För de har liksom levt livet, de vet att livet inte är så himla svart vitt och enkelt, men trots detta kan de tillbe Herren. Det är verkligen ett vittnesbörd.




På kvällen drog jag med sverige på en Bonfire night som är här i Oxford varje år. Värsta ståhejet kring det. Det innebär en south park (som är en as stor park här) fylls med matstånd, tivoli och sedan ett gigantiskt fyrverkeri som sedan följs av en brasa:


Jag var måttligt oimponerad av detta ståhej och kände i efter hand att det verkligen INTE var värt £5. Efter fyrverkerierna hade skjutits av så tog vi oss ner mot stan och mötte upp Lena för att äta mat tillsammans. Vi satte oss på en indisk restaurang i Cowley och slängde i oss mat.


Efter umgänge och mat så skildes vi sedan åt vid cornmarket street och idag åkte de till London. Jag har äntligen fått sova ut. Vaknade bara till några få gånger. Sen har jag varit ute och gått en promenad. Löven som skrek med sin närvaro i början av veckan har nästan alla trillat av nu.

Svanarna på bilden blev superglada när jag skulle ta kort på dem. Men dessvärre anar jag att de inte berodde på att de gillar att bli fotade, de va bara sugna på bröd dom. Stackars små. Nu fick ni ju nästan Dagens outfit här med. Grattis.

Nu är det snart dags för Gudstjänst och sen skall jag sent i kväll trilla förbi ett litet födelsedagsfirande för en ny tysk tjej här.

Slut på extremt lång uppdatering!


oj oj oj då

Hahahaa! Såg att jag senast la in ett ursäktande inlägg. Illa detta.

Men när jag återkommer skall jag berätta om Sverigebesök, den årliga bonfire night och annat fint.
Hej då.