Long Update!



Hösten har anlänt, såhär ^ såg det ut för drygt en vecka sedan. Färgglada löv så långt ögat kan nå.

Denna veckan, har på något sett varit intensiv. Där av har jag inte bloggat nästan någonting. Vet inte riktigt vad som gjort den intensiv dock.

I tisdags var vi ute på CMS igen och lyssnade på en kvinna som startat upp en massa projekt för social rättvisa. Hon berätta om hur hon gjort, hur hon tänkte att de va kyrka och massa annat och så fick vi peppra med frågor. Det var intressant, det är vansinnigt vad påhittiga vissa människor kan vara. Tyckte mycket va bra, och en del fattades. Men lärorikt.

Onsdags morgon runt 6 satt jag igen i båten för att ro på Thames. Vi fick lära oss att "fjädra" med årorna, det var spännande, ser mkt snyggare ut när man får till det rytmiskt. Vi va ute lite längre denna gången än förra, så det var kul. Man hann komma in i det lite mer. Nu måste jag besluta om jag skall vara med i novis team och träna 2-3 ggr veckan eller det seriösa teamet som tränar typ 6 gånger i veckan. Hade gärna varit med det seriösa. Men kommer varken ha tid eller ork för det, så det får bli novis team.

På eftermiddagen hade vi samtal med Simon igen, vi diskutera barndop, omdop, bekräftelsedop etc. Det var intressant. kvällen spenderades på bibelstudiegrupp med en tjejgrupp jag är med i. Fina flickor som är en ära att få träffa varje vecka.

I övrigt har jag försökt komma igång med skrivandet av i alla fall första modelen för församlingstillväxt, och min vägg ser åter igen ut som mitt fönster såg ut när jag skrev uppsatsen om trafficking. Härligt!


Jag har bara små, små börjat. Börjar dock känna stressen komma springande med enorma kliv. AHHHHH, snart mitten av NOVEMBER!

I fredags kom dock ett härligt besök från Sverige. Studenter från Johannelund kom och besökte Wycliffe och St. Aldates. De fick sitta med på föreläsningar på Wycliffe för att sedan ha ett infomöte med möjlighet att ställa frågor till lärarna och oss som studerar OCCG-CTG.  På eftermiddagen hade vi möte i St. Aldates som hade dukat upp så fint i ett av sina rum. Så himla serösa. Fina glas och vita dukar och allt. Ser så konfrensigt ut. På kvällen bjöds det på fantastisk middag i St. Aldates och lite visionssnack. Efter vi hade hjälpts åt med disk och städ så drog vi till en av pubarna där CS LEWIS och J.R TOLKIEN brukade hänga, eagle and child. Här får ni några pixiga bilder därifrån:


När jag gick hem på kvällen va jag så löjligt trött. Har sovit skitdåligt hela veckan, ligger liksom halvvaken hela tiden. Så jag gjorde mig redo för att sova tungt hela lördagen. Men runt 02:40 gick brandlarmet av i hela byggnaden och de tjuter som ja, fruktansvärt högt. Jag trilla ur mitt rum efter att de inte verkade tystas ner. Alla va sömndrukna påväg ner för trapporna. (Brandlarmet har tidigare också bara satt på sig själv utan att det är någon bran). Jag verkade vara den enda som visste hur man stängde av det. Så sömndrucken försökte jag läsa intruktionerna, och efter massa försök fick vi tillslut av det! Vi gick och titta efter eventuell brand med hitta igen. Så vi gick alla och la oss igen. Efter ca. 40 min eller nått gick det av igen. Nån annan stängde av det. Sen höll det på sådär fram och tillbaka 7 gånger. Panik. Som att vara småbarnförälder antar jag.

Igår var det bönedag i St. Aldates och massa New Wine folk var inbjudna. Va flera 100 på plats och vi höll på från 10-17 och lovsjöng och bad för Europa, England, trafficking, politik etc. Många säger att de blir så rörda av att se
unga människor tillbe. Jag däremot jag blir tårögd av rörd av att se äldre människor stå med resta händer och tillbe. För de har liksom levt livet, de vet att livet inte är så himla svart vitt och enkelt, men trots detta kan de tillbe Herren. Det är verkligen ett vittnesbörd.




På kvällen drog jag med sverige på en Bonfire night som är här i Oxford varje år. Värsta ståhejet kring det. Det innebär en south park (som är en as stor park här) fylls med matstånd, tivoli och sedan ett gigantiskt fyrverkeri som sedan följs av en brasa:


Jag var måttligt oimponerad av detta ståhej och kände i efter hand att det verkligen INTE var värt £5. Efter fyrverkerierna hade skjutits av så tog vi oss ner mot stan och mötte upp Lena för att äta mat tillsammans. Vi satte oss på en indisk restaurang i Cowley och slängde i oss mat.


Efter umgänge och mat så skildes vi sedan åt vid cornmarket street och idag åkte de till London. Jag har äntligen fått sova ut. Vaknade bara till några få gånger. Sen har jag varit ute och gått en promenad. Löven som skrek med sin närvaro i början av veckan har nästan alla trillat av nu.

Svanarna på bilden blev superglada när jag skulle ta kort på dem. Men dessvärre anar jag att de inte berodde på att de gillar att bli fotade, de va bara sugna på bröd dom. Stackars små. Nu fick ni ju nästan Dagens outfit här med. Grattis.

Nu är det snart dags för Gudstjänst och sen skall jag sent i kväll trilla förbi ett litet födelsedagsfirande för en ny tysk tjej här.

Slut på extremt lång uppdatering!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback