Dagens ord


"Saliga är de människor som har sin styrka i Dig,
de som har dina vägar i sitt hjärta."

-Psaltaren Kapitel 84 vers 6
Bibeln

Peace out.


Ofta




Fredag


Har läst några av mina blogginlägg.
Jag skriver vansinningt mkt om vädert.
SMHI live. Mitt nya namn.

Jag har just varit och hämtat två pärlor på Tågstationen.
Per-Axel och Ingmarie.
De är här för att undervisa om förbön på MarkusAkademin imorgon.
(MarkusAkademin är en del av EFS utvecklingsarbete och Stiftelsegrupp (en gemenskap för blivande präster inom EFS) och erbjuder öppna föreläsningar i ledarskap på Johannelunds teologiska högskola.)

Ser jag fram emot.
Jag är värd imorgon, det innebär blandannat, ansvar för fikat. Så. Huslig och oerhört charmig som jag är tänker jag baka till imorgon. Ja, ni är välkomna!

Fortsättningen av kvällen tänker jag spendera i sånt lugnt tillstånd jag bara kan. Jag är nämligen skittrött.

hej då.


Ingen kan danska!


Utown.

Det är sol utomhus. Snön smälter lite, den kommer frysa i natt.
Imorgon tänker jag ta skridskor till skolan imorgon.

Jag äter risen och tittar lite på "Det kungliga bröllopet". Hur många pensionärspoäng är det på det? Många!!
Jag vill bygga. Jag vill ut och jobba. Jag vill inte plugga. Men allt har sin tid.

Imorgon är det våffeldagen. Jag har fikat på mentorsgruppen. Måste sticka och införskaffa ting till detta under dagen. Borde kanske tvätta lite med.


Dagens Ord

 

"Den som sitter under den Högstes Beskydd och vilar under den Allsmäktiges skugga, han säger: 'I HERREN har jag min tillflykt och min borg, min Gud på vilken jag förtröstar på.'"

Psaltaren 91 vers 1-2
Bibeln


Från Vår till Vinter

Långsam bloggare- Jag.
Det blir ju så, det händer så enormt mycket i mitt liv, jag åker till det ena landet efter det andra. Träffar den ena presidenten efter den andra. Bloggen får lixom komma i femte hand. Tyvärr.

I alla fall. Jetset som jag är sitter jag på
bus4you buss till Stockholm. Ängelholm lämnades i Söndags och jag har spenderat några fina dagar i Göteborg och vid Anten. Hunnit träffa hela familjen inklusive Noomie. Hon är ju familj.

Jag lämnar ett vårigt västkusten för ett vintrigt Uppsala. Varför då kan man fråga sig..
Ja, det frågar jag mig med.

Ska bli fint att träffa Roomie Jossi. Alldelles för länge sen vi hängde!
Nu ska jag se KOPPS!


saturday night

 

Har haft en fin kväll på EFS-KYRKAN med storband och massa pensionärer. Det bor en STOR pensionär i mig. Snart kommer min nya bror hem, Benjamin. Vi ska se film. Sen snabb sömn. Imorgon blir sista söndagsgudstjänsten här, med årsmöte. Sen bär det av hem för att för det första träffa en mycket efterlängtad person.

Bästisar.

Hoppas ni har haft en bra kväll där ute.
Hej.


Gillar


 
(hämtad från
The Sartorialist)

Det regnar och regnar utomhus, en kass deckare visas på Tv men jag lyssnar istället på India Arie och slänger ett öga på tv:n då och rynkar ögonbrynen åt detektivens fake mustach.
Sista kvällen I Ängelholm närmar sig, imorgon bär det av till en kort visit i Göteborg för att träffa familj och få se Pappas nya lya. Ser fram emot.
Sen är nästa stopp Uppsala på tisdag. Back to study.


Dagens ord:
Ps 24:1-2
Jorden och allt som uppfyller den tillhör HERREN, världen och de som bor i den. Ty han har grundlagt den på haven, och givit den fäste på strömmande vatten.

(Slumpen kan gå och hitta på något annat)

Hej.


Like.




I was aiming for the sky
Ended up flat on the ground
But ones again the sun is rising
I better keep on walking!


Tisdag

Hej.
 
Det är tisdag, min sista vecka i Ängelholm och i lurarna spelar Jonathan Johansson- Aldrig Ensam.
Igår åt jag swarschwall (stavas? INGEN ANING) tårta. Äter det typ bara en gång om året-min födelsedag. Men gjorde ett glatt undantag igår. Älskar de tårtorna. Så glädje. Spenderade dessutom tid med mina nya syskon, Nellie och Benjamin. Fint folk. Fin familj!

Idag är jag ledig. Solen skiner ute och jag har egentligen en del fix att göra med fix kring veckan, PM, konfirmation. Men.. jag har ingen lust. Jag softar idag istället. Man kan ju inte hålla igång jämt.

chip.

Björn Gustavsson


Solig söndag

Det sover en katt på min säng. Det är inte min katt, inte min säng heller. Men det är väldigt hemtrevligt med en katt sovandes på min for now säng. Solen lyser, äntligen, och det luktar vår utomhus. Har varit på en kreativ gudstjänst och tagit nattvard.

I eftermiddag kväll blir det Jonas haHallabro på Hejarö och sen Bio - Farsan. Ja, jag älskar att gå på bio.
Blir fint.
Imorgon börjar min sista vecka i Ängelholm, känns som jag varit här skitlänge! Det har varit en fin tid hittills. Idag fick jag till och med fika med de äldre Damerna på kyrkfikat. Jag och Berit (?) blev kompisar.

Update. over and out.

Give me Götheborg




så.

 

Det tråkigaste som finns: Borsta tänderna!
Det Bästa som finns: Skratta!


Ängelholm

Befinner mig för närvarande i Ängelholm sen i Fredags eftermiddag. Det ser inte ut som bilden. Nu. I sommar gör det det. Ängelholm är en SMÅSTAD. Men fin. Bor hos världens bästa familj och får äran att praktisera i en levande och inspirerande församling.

För praktik är varför jag är här. Fram till nästa vecka. Väldigt gött att bara följa med i arbetet och betrakta och reflektera och lära känna massa nytt folk.

Idag är jag dock ledig. Känner mig fantastiskt avslappnad. Sov till 10 idag, sen har jag strosat på stan, pratat med både Anna och Nome, köpt en bok och en blus. Hittat ett sjukt fint café där jag satt och trivdes och läste min bok i några timmar. Kl. 6 ska jag se alice i underlandet 3D. Bra dag. Oj, måste gå.

hej då.


Himla fin tjej



Annie

gurggel

Åkte buss igår genom Sverige. Det var vackert. Snö höjden minskade för varje mil vi for. Ljuvligt. Och solen lyste. Sverige är vackert snötäckt.



Har sedan igår varit hemma hos Nathalie och henne lilla familj i Helsinborg. Jätte mysigt. Det var Aldelles för länge en jag träffade Nattis. Hennes grisar kan vara de sötaste i världen. De har mammas ögon.

I eftermiddag hoppar jag på tåget till Ängelholm för att börja min praktik på 2 veckor. Ikväll blir det nog barngrupper och förhoppningsvis lite ungdomar också.

Solen lyser ute och snön har töat bort inne i stan.

puss hej


Tanter är alltid rätt- tydligen






Min nya låt.


Perspektiv.



"Minns du sången." Fantastiskt program. Sänd det igen! Älskar de gamla sångerna och dess erfarenhet av att Gud håller genom allt. Tack alla ni som gått före.


Skärpning efterlyses

Åh, det bästa jag vet med att blogga är att slippa få kommentarer på sina inlägg. Det är nog de bästa, så skönt att slippa se att folk läst de man skrivit!

Tur.

Och "i" i JiB stod för.. var det ironisk!? Jo, så var det nog!