Det är dagarna som går, dagarna som går...

Åh vad jag älskar kyrkklockorna i Oxford, den ringde just in klockan 18:00.. De har en så skön dov, mjuk klang.


 

Tisdagen var FULL av intryck och möten. Den började runt 8 med frukost som serveras i den gemensamma lilla, lilla matsalen i ett av Commonwealth husen. Ganska socialt att sitta och lära känna en massa andra internationella studenter. Kan tänka mig att de kan bli uttröttande i längden, de får visa sig :).

Strax efter 9 mötte vi upp Patrycja som är adminastriv allt i ALLO i kyrkan och följde sen med henne på personalmötesbön och undervisning i St. Aldates bönegrotta som ligger ett stenkast från själva kyrkan. Där fick vi en chans att få en liten överblick på personal och praktikanter och va med i lovsång, bön och undervisning. Kyrkan har drivit ett praktikantprogram här i snart 15 år, så varje år är de en mängd praktikanter i kyrkans olika avdelningar. Bra sätt att kicka igång en vecka, riktigt bra undervisning av Anita Cleverly dessutom. Detta följdes med te och socialiserande mingel.

Dagen fortsatte med möte om praktisk info, sedan en personallunch som de har varje tisdag i kyrkan. Denna gång var det dock mycket festligare då 2 av medarbetarna skall flytta vidare. Så de va massa fina tal och grejer. Vi serverades dumplings :), första gången jag åt det. Kändes brittiskt. Såg mystiskt ut, men va riktigt gott.



Eftermiddagen fortsatte med checka av och lite infomöte med Simon Ponsonby som är en helt fantastisk person. Han är regäl, rolig och sjukt mycket. Han verkar vara en fantastisk predikant, väl grundad i Bibeln men verkar duktigt på att översätta det in i livet. Han bjöd in oss till sitt kontor som var fyllt med sjukt massa böcker. Han hävde på mig och Nikolaj några som vi glatt tog emot. Böcker han själv skrivit då givetvis. "Här är några av mina böcker, jag har skrivit fler, men de är inte här. Kommer ut en snart, den är på förlaget faktiskt. Nu jobbar jag på en bok...blabla" (Läses utan en ton av skryt. Mer, "de är så vi jobbar här" haha)
Måste läsa dom och ge honom excellent respons, haha!!

Eftermiddagen spenderades med Charles Cleverly som är en av huvudpastorerna vi hängde på hans undervisnings pass med praktikanterna, han undervisande om det ständigt viktiga budskapet om vikten av att leva med och nära Jesus, i kärlek till honom. Söka det, värdesätta det och prioritera stunden med Gud. Bibelgrundad och balanserad undervisning.

Sen blev det kväll och jag va helt Slut. Packade upp och hemmastadde mig i mitt rum innan jag rasade i säng :)
Fatta att jag får vara här? Helt sjukt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback